tiistai 27. marraskuuta 2012

Päivän piristys

Minulle tuli jo viime viikolla postista ilmoitus sinne saapunesta paketista. Koska meiltä on postiin matkaa 16 km ja kun ei ollut muuta käyntiä "kirkolla", niin paketin noutaminen jäi tälle viikolle. Tänään sitten vasta kävin hakemassa paketin. Tiesinkin jo, että se oli Salaiselta Neuleystävältäni ja voi, kuinka ihanan lähetyksen hän oli laittanut. Minulla on kyllä paras neuleystävä ikinä.

Paketissa oli kaksi 100 gramman ja kaksi 50 gramman kerää Vilma-lankaa, puikot, kätevä puikonsuojus sekä kaksi ihanan tuoksuista kynttilää, unohtamatta suloista kissakorttia. Tämä lähetys kyllä piristi tätä harmaata marraskuun tiistai-päivää, sydämelliset kiitokset sinulle, salainen ystäväni!

maanantai 26. marraskuuta 2012

Ihan vaan sukkia

Olen nyt monena päivänä pienentänyt noita kuviani ja nyt pitäisi taas kuvatilan riittää, toivottavasti ei koskaan enää tarvitse tehdä tuollaista urakkaa.

Olin viime viikon lomalla, joten vähän aikaa jäi myös neulomiselle. Sain tehtyä kahdet sukat


Tavalliset perussukat, paitsi että ne on neulottu varpaista varteen.
Lanka oli se kädentaitomessuilta ostettu Schoppel Wollen "Cat print" ja puikot 2,75 kanttiset sukkapuikot. Lankaa kului 85 g. Vyötteen mukaan jokainen sukka on uniikki, vaikka kyllä näihin ainakin tuli melkein samanlaiset kuviot molempiin.




Toiset sukat neuloin Salaiselta neuleystävältäni saadusta langasta, nekin on neulottu varpaista aloittaen
 Lanka on Dropsin Fabel, puikot tavalliset 2,5. Langan menekki 82g.

En ole oikein koskaan oppinut tekemään mieleistäni kantapäätä tämmöisiin varpaista aloitettaviin sukkiin.
Tuulian blogista löytyi viimein hyvät ohjeet kahteen erilaiseen versioon hollantilaisesta kantapäästä, joka neulotaan nurinpäin.

Tässä kantalappu on kantapään takana


Tässä versiossa kantalappu on kantapään alla
Molemmat kantapäät oli tosi helpot tehdä, näitä ohjeita aion kyllä jatkossakin käyttää.


Tänä aamuna kuului radiosta ensimmäinen joululaulukin. Kunpa vain sataisi vähän lunta, niin ehkä sitten alkaisi oikein kunnollinen joulufiilis...

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, tervetuloa uudet lukijani ja kiitos kommenteistanne, mukava tietää, että täällä ainakin joku käy vierailulla!

torstai 22. marraskuuta 2012

Bloggerin kuvatilan loppuminen

Tänään kun yritin ladata kuvia tänne blogiini, tuli näytölle ilmoitus, että kuvien lisääminen ei onnistu kuvatilan loppumisen vuoksi. Lisätilaa kuville saisi kyllä ostamalla. Kerkesin jo kehittää pienen paniikinomaisen kohtauksen ajatellessani, että miten tätä blogia voi pitää ilman kuvia...sitten keksin, että jos poistaisi joitain vanhoja kuvia...kunnes järki palasi viimein ja älysin huutaa apuun tuota minun atk-tuki-ihmistä, elikkä tuota meidän nuorimmaista.

Sen tiesin jo toki etukäteen, että kun lataan kuvia  blogiini, kaikki ne kuvat tallentuvat Picasa-verkkoalbumiin, koska se on bloggerin kuva-arkisto. Minulla niitä kuvia siellä on vähän vajaa 800. Sitä en tiennyt, että Picasan sääntöjen mukaan jos kuva on pienempi kuin 800x800 pikseliä, niin sitä ei lasketa pois ilmaisesta tilasta. Elikkä jos pienennän kaikki Picasa-albumissa olevat kuvani niin että ne ovat pienempiä kuin tuo ilmaiskoko, saisin lisää kuvatilaa...Suurimmat kuvat minun Picasa-albumissani olivat n. 4000x3000 pikseliä ja sopiva koko olisi noin  640x480 pikseliä!

No, tämä minun ikioma atk-tukeni neuvoi minua käyttämään Photoshopia kuvien pienentämiseen. Ja voi herrajumala, mikä homma, olen nyt istunut koneella monta tuntia ja vain noin kolmasosan kuvista olen saanut sopivaan kokoon. Elikkä homma menee niin, että kopioin erikseen jokaisen yksittäisen kuvan Picasa-albumista, vien sen Photoshopiin, pienennän, tallennan uuteen tiedostoon, menen takaisin oikeaan blogikirjoitukseen, lataan sinne sen uuden kuvan, poistan entisen, menen takaisin Picasaan, poistan sen "ylisuuren" kuvan yhä uudelleen ja uudelleen...mutta näin olen saanut takaisin jo n. 20 % kuvatallennustilasta! Senkin huomasin, että kuva latautuu paljon nopeammin bloggeriin, kun se on pienempi. Jee!

Samaa hommaa täytyy jatkaa vielä huomennakin, tästä lähtien aion kyllä pienentää kuvat jo valmiiksi ennen niiden lataamista bloggeriin. Huh huh...


keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Postia salaiselta jouluystävältäni

Eilen oli postilaatikossa pikkuinen paketti ja heti tiesin, keneltä se on. Tämä Salainen Jouluystävä-tempaus kestää vielä joulukuuhun ja vasta silloin saa lähettäjä paljastaa henkilöllisyytensä pakettien vastaanottajalle. On todella mukavaa saada näitä paketteja ja joka kerta niissä on mitä ihanampia yllätyksiä. Niinkuin tässäkin eilen saapuneessa

Paketissa oli puinen jouluinen sydän, aina niin tarpeellinen heijastin sekä aivan iki-ihana metallilankainen enkeli. Nyt tuo enkeli riippuu olohuoneen seinällä kahden enkelitaulun välissä. Kiitos sinulle jouluystäväni, lähetyksesi oli todella mieluinen!!!



maanantai 19. marraskuuta 2012

Kädentaitomessuilta

Lauantai-aamuna jo kuudelta meitä lähti täältä Pohjoispohjanmaalta bussillinen naisia (toki mukana oli muutama mieskin) kohti Tamperetta. Vähän ennen puoltapäivää olimme perillä. Vain kahdella meistä oli kahden päivän messuliput, muu porukka meni lauantaipäiväksi Ikeaan ostoksille. Mentyämme messuhalliin sisälle, huomasimme, että olihan siellä muitakin eli ruuhka oli melkoinen. A-hallin saimme kuitenkin kierreltyä lauantaina. Sunnuntaiaamuna hotelliaamiaisen jälkeen olimme koko porukka jo yhdeksältä jälleen messuhallissa. Parisen tuntia oli melko väljästi tilaa kulkea ja kiertää, kunnes ihmisiä alkoi olla taas runsaasti paikalla. Onneksi minä olen pitkä joten yletyn tarvittaessa hyvin kurkkimaan toisten olan yli. Ja kyllähän siellä olikin paljon katsomista ja kaikenlaista piti hiplailla ja kosketella. Messuesittelijät (vai miksi heitä sitten kutsuukaan) olivat todella ystävällisiä ja avuliaita, neuvoja, ohjeita ja esittelyjä sai aina halutessaan.

Kuten kaikki tietää, eihän noilta messuilta tyhjin käsin kotiin lähdetä. Ja nyt ei edes mopo karannut käsistä, kuten joskus lankaostoksilla käy.

 Viimeinkin sain nyt sitten nämä sukkien pingottimet.


Huovutusvillaa, näin siellä ihania huovutettuja sydämiä, joita aion itsekin tehdä.


Hopealankaa joulupalloja varten.


Huivilankaa, tästä kerästä pitäisi tulla tuo vyötteen mukainen huivi.


Lisää huivilankaa...

Tämän langan ostin lauantaina ja tarkoitus oli ostaa sitä sunnuntaina lisää, mutta unohdin. Täytyy varmaan tilata verkkokaupasta myöhemmin.


Kaikenlaista tilpehööriä, mm. tulostettavaa kangasta.


Jännittävää sukkalankaa, tästä aloitin tekemään jo kotiintulomatkalla sukkia.


Reissu oli todella antoisa ja matkaseura hervottoman hauskaa. Ensi vuonna oli ehdottomasti tarkoitus lähteä uudelleen!



keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Etuperin-takaperin tossut

Olen monessa blogissa nähnyt tehtävän näitä todella mukavan näköisiä tossuja. Niillä on hauska nimikin ja näyttävät ensin aivan kuin pientä käsilaukkua pitäisi kädessä.



Mutta sitten kun ne laittaa jalkaan, ne istuvat todella hyvin

Etuperin-takaperin tossut, helppo ohje löytyy tästä osoitteesta.

Nämä tossut tein Laurin villalangasta, jonka olen värjännyt jollakin kasvilla, en vaan muista millä. Lankaa kului 75g neljän numeron puikoilla. Mukavat ja helppotekoiset tossukat, kannattaa kokeilla, jos tällaisista tykkää.


Täällä sataa taas vettä ja kiireinen työilta on jälleen edessä, niinpä toivottelenkin kaikille oikein hyvää keskiviikkoa!

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kädenlämmittimet

Minä, joka kesälläkin pidän villasukkia jalassa, olen myös semmoinen, jolla palelee aina myös käsiä. Onneksi joku on keksinyt nämä ranteenlämmittimet.

 All Grown Up Arm Warmers, joihin virkkausohje löytyy täältä.
Lanka on Novitan Isoveli, jota kului näihin 96g. Koukku oli 5,5. Vähän tein muutoksia ohjeeseen, koska luultavasti ohjeen lanka oli ohuempaa.
 
Kyllä näillä nyt minunkin hyppyset luulisi pysyvän lämpiminä.


Tytär haki pari viikkoa sitten itselleen kissanpennun. Eilen illalla tämä Kusti-poika oli ensimmäistä kertaa meillä käymässä. Ja meidän omat rouvathan ei tästä pikkupojasta sitten tykänneet ollenkaan. Pitkään siinä aluksi kyräiltiin nurkan takaa tuota ihmetystä, vanhempi meidän kissoista ei suostunut tekemään minkäänlaista lähempää tutavuutta Kustin kanssa. Nipsu sen sijaan rohkaistui menemään vähän lähemmäs.
Pikkuinen olisi niin mielellään halunnut vähän leikkiäkin, mutta Nipsu ei moisiin lapsellisuuksiin suostunut. Toivottavasti nämä joskus ajan myötä tottuvat toisiinsa

Täällä on nyt niin sateinen ja harmaa sunnuntai, ettei yhtään harmita, vaikka pitää mennä illaksi töihin. Muu perhe jääkin tänne sitten viettämään isänpäivää.

Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa ja kiitos kaikista kommenteista, joita olette jättäneet!




torstai 8. marraskuuta 2012

Weaved Hotpads

Olen tällä viikolla ollut parina aamuna laittamassa lapsenlapsia kouluun ja kerhoon. Siellä heidän heräämistään odotellessani minulla on aina joku käsityö mukana. Nyt sain valmiiksi kaksi patalappua/pannunalusta.



 Weaved hotpad, englanninkielinen ohje löytyy täältä.



Viime viikolla tein valmisbetonijauheesta  kynttilänjalkoja.


Leikkasin neljä maitopurkkia kaikki erimittaisiksi. Tein vedestä ja betonijauheesta sekoituksen, öljysin purkkien sisäosat ruokaöljyllä ja laitoin purkit melkein täyteen betoniseosta. Kynttilöiden koloihin laitoin myöskin öljytyt ulkokynttilät, jotka poistin heti seuraavana päivänä.Kun betoni oli kuivunut, poistin maitopurkit ja maalasin kynttilänjalat valkoisella spraymaalilla.

Juuri sopivan kokoiset kolot pienille tuikkukynttilöille.


maanantai 5. marraskuuta 2012

Toisetkin körttiset

Työkaveri tilasi minulta pitkävartiset villasukat, väritoiveena oli musta ja pinkki. Nämä ovat elämäni ensimmäiset tilaussukat ja tämmöiset hän sitten sai

Keskipohjanmaan körttisukat, neulottu Seitsemän veljestä-langasta, jota kului näihin sukkiin 162g. Varsi on todella pitkä, ulottuu lähes polviin asti.

Ohjeesta poiketen hän halusi tuon sukan teräosan pelkällä mustalla.


Yritin tuossa pihallakin aamusella vähän jotakin kupsutella, mutta aika kylmähän tuolla oli. Tunnin päästä alkaa työvuoro, joten siihen tässä nyt täytyy alkaa orientoitumaan.

Hyvää alkavaa viikkoa ja kiitos kaikista kommenteista! Itsellä on nykyään jotenkin niin puhti pois, että vaikka käynkin blogeja lukemassa, niin häpeäkseni hyvin harvoin tulee jotakin niihin kirjoitettua. Lupaan kuitenkin parantaa tapani, kunhan tämä elämä tästä selkiintyy.