lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pöllöt

Ostin viime vuonna vähän ennen joulua "Mollie makes"-nimisen käsityölehden. Eipä siinä paljon meikäläiselle ohjeita löytynyt, ehkä ainoastaan tämä yksi malli, jota olen suunnitellut tekeväni - ja sain viimein tehtyäkin.

Pöllörannekkeet.

Lanka on jotakin tuntematonta vyötteetöntä akryylilankaa, ainoa, joka oli tarpeeksi paksua näihin rannekkeisiin. Puikot olivat no5.



Tokaluokkalainen pojanpoika tuli meille koulusta torstaina ja kaivoi heti repusta mummulle tuliaisen. Hän sanoi, että se oikeastaan pitäisi viedä kotiin, mutta että hän haluaa antaa sen minulle.
Hänen itsensä käsityötunnilla tekemänsä pääsiäisliina. Tämä on minulle todella tärkeä jo siitäkin syystä, että hän halusi antaa sen minulle, saatikka sitten, että tämä on aivan oikeasti tosi nätti.


Kovin on aurinkoinen ja kaunis ollut tämä lankalauantai-päivä. Minun lomanikin alkaa olla lopuillaan, työt alkavat jo toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina iltavuorolla. Siitäpä se arkinen aherrus taas alkaa, kun vain voimat taas riittäisivät kaikkeen siihen, mitä työssä tarvitaan.

Oikein rauhallista ja aurinkoista pääsiäistä kaikille!

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Granny Slippers elikkä mummun tossut

Olen tässä loman aikana vähän järjestellyt tuota lankavarastoani. Yllättäen löysin varastosta paksuakin lankaa ja heti tiesin, että mitä siitä tekisin.

Mummulle tossut, lankana Novitan Isoveli ja koukku no. 5.
Vain kolme pyörylää ja pohja per tossu. Ilmainen englanninkielinen ohje löytyy Bernatin ilmaisohjeista. 

Valmiit palaset on ommeltu yhteen ja pohja virkattu viimeisenä.

Toinen ja samalla viimeinen lomaviikko on menossa. Loma on suurimmaksi osaksi kulunut lastenlasten kanssa touhutessa, mutta voisiko sitä lomaansa enää paremmin viettääkään.

Oikein aurinkoista ja kiireetöntä pääsiäisviikkoa kaikille, nautitaan kevään tulosta.

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Pullaa, pirtelöä ja muovailuvahaa

Tällä kuluneella viikolla en ole juurikaan ehtinyt ottaa käsitöitä esille. Syynä on se, että 6-vuotias pikku-prinsessa oli alkuviikon meillä yökylässä ja puolen viikon paikkeilla hänen iso-veljensä puolestaan tuli mummulle yökyläilemään. Kaikenlaista virikettä ja aktiviteettiä on kyllä riittänyt koko viikolle ja niin kovin hiljaiselta tuntuu koko talo nyt kun he ovat taas kotonaan. Tämä pikkuneiti varsinkin on kova vaatimaan mummua leikkimään ja touhuamaan, vanhempi taas tykkää itsekseenkin katsoa lastenfilmejä ja rakentaa paljon legopalikoista kaikenlaisia juttuja.

Prinsessan  kanssa leivoimme myös pullaa. Hän tykkää olla mukana myös taikinan teossa, mikäs se ihanampaa kuin saa luvan kanssa työntää pikkuiset kätensä kokonaan pullataikinaan...
Tulihan meille kuitenkin ihan syötäviä pullia kun oli näin tomera apulainen
Kananmunalla "maalaaminen" on tarkkaa touhua...


Nämä hienot pullat ovat hänen itsensä omakätisesti leipomia, sisältävät äärettömän määrän rasvaa, sokeria ja kanelia ja maistuivat paistettuina tosi hyviltä.


Neiti tykkää myös tehdä muovailuvahoista erilaisia juttuja.
Aivan selvästi musta ja valkoinen kissa ja heidän takanaan aurinko!


Illalla tehtiin yhdessä mansikkapirtelöä
Mansikoita, vaniljajäätelöä, sokeria ja neidin omakätiset koristeet...ihanaa...

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Tyynyprinttejä

Ostin viime syksynä kädentaitomessuilta tulostettavia kangasarkkeja. Näiden kokeileminen on kuitenkin jäänyt, koska ihan vähän on pelottanut laittaa tulostimeen tällainen arkki. Nyt asia on kuitenkin kokeiltu. Vähän kyllä arvelutti painaa tulosta-näppäintä, kun tulostettavana oli kangasarkki. Hyvin se tulostimesta  kuitenkin ulos tuli ja vieläpä tekstin kanssa.

Silitin kankaisen kuvan sohvatyynyyn ja ompelin siihen pitsin ympärille.

Toinen vähän pienempi kuva ja tyyny.


Kauniita siirrettäviä kuvia ja printtejä löysin täältä.


Viime syksyn SNY-kierroksella sain ystävältäni 2 kerää valkoista Dropsin Karisma-lankaa ja Kool-aid värijauhetta, jolla värjäsin ko.langat. Nyt vasta sain neulottua niistä nilkkasukat.
Nämä on neulottu varpaista aloittaen, koska halusin käyttää kaiken langan.
Puikot olivat no.3,5 ja lankaa kului 90g. Hyvä ohje löytyy Ulla-neuleesta.


Talviloman ensimmäistä päivää tässä viettelen, minkäänlaisia suunnitelmia ei tälle lomalle ole tehtynä. Flunssa ei tahdo parantua millään konstilla, monet muutkin ovat valittaneet tämän taudin olevan todella sitkeää sorttia. Täytyypä vain toivoa, että toinen lomaviikko sujuisi jo terveimmissä merkeissä.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa ja kiitos kommenteista, joita olette tänne jättäneet.

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Karnevaalitossut

Viikon verran olen minäkin nyt potenut tätä tämän talven flunssaa, jota on täälläpäin nyt kovasti liikkeellä. Kuumetta ei onneksi ole ollut kuin yhtenä päivänä, mutta yskä on aivan kamala ja nenäliinoja kuluu. Toivottavasti tämä kohta tästä alkaa hellittää, ei huvittaisi ensi viikolla alkavaa talvilomaa kokonaan sairastaessa viettää.

Niistämisen välillä olen neulonut tossukat.

Karnevaalitossut, joihin löytyy suomenkielinen ohje täältä.


Neuloin nämä värjättyjen 7-veljestä-lankojen jämäkeristä, yllättäen näiden painoksi tuli 105g. Ohjeesta poiketen käytin neljän numeron puikkoja.

Kantapään muoto syntyy lisäämällä silmukoita toisella puolella ja kaventamalla toisella puolella. Tossun kärki syntyy lyhennetyilla kerroksilla.

Hitaasti valmistuu nyt näitä käsitöitä. Työn alla on neuletakki Nalle-langasta ja se etenee niin hitaasti, koska lanka on ohutta samoin kuin puikotkin.

Iltavuoro töissä odottaa flunssasta huolimatta, joten oikein aurinkoista keväistä viikonloppua kaikille.

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Harppuneulontaa

Jo viime postauksessa kerroin siitä "meidän kylän" vapaamuotoisesta käsityöpiiristä. Meillähän ei ole siellä minkäänlaista ohjaajaa, vaan opettelemme omin päin kaikenlaista uutta. Joku oli nähnyt jossakin kuvia neuleharpulla tehdystä neuleesta, joten panimme kahvirahat yhteen ja tilasimme neuleharppupaketin. Minut valtuutettiin sitten kotona testaamaan näitä harppuja, jotta seuraavalla kokoontumiskerralla voisin sitten opettaa muitakin.
Näitä neuleharppujahan voi hankkia vaikka minkä kokoisina ja-muotoisina.  Niillä voi neuloa joko putkineuletta tai tasoneuletta. Minä luulin aluksi, että tällä neuleharpulla voisi neuloa vain tosi paksulla langalla. Toisin kuitenkin kävi, ainakin tällä suorakaiteen muotoisella onnistuu ohuemmallakin langalla neulominen.

Minä käytin tähän testineuleeseen Novita Rose-lankaa, joka on melko ohutta.

Aika nopeasti valmistui tämä tuubihuivi tällä systeemillä. Tästä tuli tosi kevyt ja harsomainen.

Täältä löytyy paljon englanninkielisiä ohjeita ja opetusvideoita, jos jotakuta kiinnostaa tätä opetella.


Ja sitten se pakollinen sukkajuttu.
Facebookissa on paljon erilaisia käsityöryhmiä. Siellä on semmoinenkin ryhmä kuin Lankahamsterit, jossa voi  myydä itselle tarpeettomia lankoja ja jossa voi ostaa muilta itseä kiinnostavia lankoja. Minä ostin sieltä ryhmästä eräältä ihmiseltä pari viikkoa sitten kauniita sukkalankoja. Toisesta langasta tein jo sukat.
Tämä lanka oli vyyhdillä siis niin tosi kaunista noiden eriväristen raitojen ansiosta.

Lanka on Curious Yarnsin sukkalankaa, jossa on 75% villaa ja 25% nylonia. Puikot olivat 2,5 ja silmukoita laitoin näihin muuten aivan tavallisiin perussukkiin 64. Lankaa kului 70g joten varsista olisi kyllä saanut pidemmätkin.


Olen tänään viettänyt vapaapäivää, huomenna on vielä toinenkin, mutta sitten torstaina jo taas työt kutsuvat. Vielä vajaa pari viikkoa ja sitten alkaa se kauan odotettu talviloma.