keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Asteri-matto

Meillä on työpaikalla ollut viimeaikoina oikea matonvirkkausbuumi. Melkein joka toinen työkaveri vääntää paksuilla koukuilla erilaisia mattoja. Ja jos kerran kaikki muut, niin miksen sitten minäkin. Epäilin kyllä välillä suuresti, että mahtaako minun mattoni koskaan valmistua, sillä aikalailla sormet ja ranteet kipeytyy tätä virkatessa.
Nyt tässä kuitenkin jo toista kuukautta sitten aloittamani Asteri-matto viimeinkin valmiina

Ohje löytyy Kauhavan kangasaitan sivuilta.
Tämä on virkattu ontelokuteesta 10 numeron koukulla. Tyhmä kun olin, en muistanut punnita kudetta ennen aloitusta, eli en tiedä, paljonko tämä painaa (paitsi että se painaa todella paljon).

Kaikista haastavin homma oli virkata reunukseen noita kaksoispylväitä, koska viimeisillä kerroksilla yhden kerroksen virkkaaminen kestää tosi pitkään.

Tykkään tästä tosi paljon, tekisi mieli aloittaa toinenkin matto...

torstai 18. huhtikuuta 2013

Blogitauko on ohi!

Tunnustan pitäneeni tarkoituksellisen blogitauon. Jossain vaiheessa tuli väsymys ja sellainenkin ajatus, että teenkö minä kaiken kiireen keskellä näitä käsitöitä vain sillä tarkoituksella, että voin esitellä niitä täällä blogissa. Eli en tehnyt niitä enää vain omaksi ilokseni, vaan sen takia, että olisi tänne jotain laitettavaa. Toisaalta olen viime aikoina tehnyt todella pitkiä ja raskaita työvuoroja, joiden jälkeen minkäänlainen pakko-tekeminen ei oikein ole enää huvittanut. No, pikkuhiljaa kevään tulon ja auringonpaisteen myötä voimatkin taas palautuu ja jaksaa paremmin keskittyä myös käsitöihin.

Toki minä olen neulonutkin.
Kaikessa rauhassa kahdet sukat.
 Tavalliset perussukat syksyllä värjäämistäni Nalle-langasta. 56 silmukkaa ja 3,5 numeron puikot.


Silloin syksyllä kun värjäsin näitä lankoja, niin luin jostain, että mausteillakin voi värjätä. Ja yllytyshullu kun olen, niin pitihän sitäkin silloin kokeilla.
Laurin villalankaa, värjätty curry-mausteella. Oikeasti väri on vieläkin räikeämmän keltaista ja lanka tuoksuu edelleenkin currylle, vaikka se on pesty ja huuhdeltu moneen kertaan.

Mallineuleen löysin jostakin vanhasta vihkosta, johon olen sen joskus kirjoittanut muistiin. Toivottavasti en riko mitään tekijänoikeuksia, vaikka kirjoitankin ohjeen nyt tähän...

Eli silmukoita on 54, neuloin yhden kerroksen oikein.
1.krs.  2 s. nurin, langankierto, 5 s. oikein, 2 s.oikein yhteen - koko krs.
2.krs.  2 s. nurin, 1 s. oikein, langankierto, 4 s. oikein, 2s. oikein yhteen - koko krs.
3.krs.  2 s. nurin, 2 s. oikein, langankierto, 3 s. oikein, 2 s. oikein yhteen - koko krs.
4.krs.  2 s. nurin, 3 s. oikein, langankierto, 2 s. oikein, 2 s. oikein yhteen - koko krs.
5.krs.  2 s. nurin, 4 s. oikein, langankierto, 1 s. oikein, 2 s. oikein yhteen - koko krs.
 - toistetaan näitä 5 kerrosta.

Oikein mukavaa tulevaa viikonloppua kaikille, minulle viikonloppu meneekin taas töitten merkeissä.








lauantai 6. huhtikuuta 2013

Hedwig -pöllöjä

Tällä kertaa virkattuja pöllöjä.

Nämä pöllöt löytyivät jo ennen pääsiäistä Dropsin extra-ohjeista täältä.

Virkkasin nämä vanhoista virkkauslankojen lopuista, lisäksi nämä on kevyesti vanulla täytettyjä. Ohjeessa näitä on kahta eri kokoa.


Langanlopusta neuloin myös tossut
  Lanka on 7-veljestä, puikot no. 4. lankaa näihin kului 65g.

Ohje löytyy Mirtzin blogista.



Oikein aurinkoista huhtikuun viikonloppua! Minullakin alkoi nyt neljän päivän vapaat, täytyy yrittää ehtiä myös vähän ulkoilemaan, nyt kun tuo tuo flunssakin vähän alkaa jo hellittää.