keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Vihdoinkin valmis!

Jo viime kseänä aloitin virkkaamaan torkkupeittoa palasista. Alussa projekti etenikin melko joutuisasti, mutta loppusyksystä tahti kummasti vain hiipui. Nyt joulun jälkeen kaivoin lankapussin taas esille ja virkkasin viimeiset palaset valmiiksi.

Ja tässä se on nyt sitten valmiina
Peitolla on kokoa 230 x 200cm ja painoa 1600g.



Lanka on vanha Novitan Samos, jota viime keväänä ostin edullisesti  fb:n Lankahamstereista. Virkkasin tämän peiton koukulla no 4,5.



Virkkasin palaset mukaellen tätä ohjetta. Yhden palasen koko on 10x10cm ja palaset olen yhdistänyt ompelemalla.


Voi miten olenkaan ylpeä itsestäni, että sain kuin sainkin tämän valmiiksi.


Olen tässä nyt pari päivää sairaslomalla, loukkasin kylkeäni töissä eilen ja olen ollut nyt tosi kipeänä. Jopa niinkin yksinkertainen asia kuin hengittäminen koskee. Huomisen päivän vielä huilaan ja perjantaille varasin uuden lääkäriajan, jos kipu ei helpota. Tämä päivä onkin mennyt melkein sohvalla telkkaria katsellessa, toivottavasti huominen päivä on jo parempi!

perjantai 24. tammikuuta 2014

Vanhanaikaiset tossut

Syksyllä verihelttaseitikillä värjäämästäni 7-veljestä langasta syntyi uudet tossut.

Vanhanaikaiset tossut, lanka on siis 7-veljestä, puikot 3,5 ja langanmenekki 105g.


Nämä tossut muotoutuvat jalkaan tosi hyvin, vaikka neulomisvaiheessa saattavat olla vähän oudon näköiset.


Oikein hyvää viikonloppua kaikille ja tervetulotoivotus kahdelle uudelle lukijalleni!

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kastanja-kämmekkäät

Onpas ollut taas kamalan pitkä tauko blogin päivittämisen suhteen. En oikein itsekään ymmärrä, miten se tuo aika niin nopeasti sujahtaa. Onhan tässä kyllä ollut nyt aivan uuteen elämäntilanteeseen sopeutumista nyt kun se meidän nuorimmainen lähti armeijaan ja pesä jäi tyhjilleen. Kolme viikkoa hän on nyt sitten ollut poissa kotoa ja se ensimmäinen viikko oli aivan kamala, niin pojalle kuin äidillekin. Pojalla oli kova koti-ikävä ja minulla oli niin paha olo hänen puolestaan. Pikkuhiljaa hän kuitenkin jo tuntuu sopeutuneen varuskuntaelämään ja siellä olemiseen, odottaa kovasti selviävänsä lyhyimmällä mahdollisella palvelusajalla ja kotiutuvansa kesäkuussa. Ensimmäiselle lomalle hän pääsee nyt seuraavana viikonloppuna ja siitä eteenpäin toivottavasti edes joka toinen viikonloppu. Jospa tämä omakin olotila tästä sitten vähän helpottuisi.


Kuten otsikkokin sanoo, olen neulonut Titityystä ilmaiseksi ladattavat Kastanja-kämmekkäät.

Ohjeessa varsi oli vähän pitempi, mutta minä turhaan taas pelkäsin langan loppuvan kesken, joten tein varsista lyhyemmät.

Lanka on ROWAN felted tweed, jossa on 50% merinovillaa, 25% alpakkaa ja 25% viskoosia. Lankaa näihin kului vain 30g, joten helposti olisi tullut pitempikin ranneosa. Puikot taisivat olla no.3.


Oikein hyvää tammikuista keskiviikkoa kaikille, minä olen nyt töistä koko viikon lomalla, joten on hyvää aikaa nauttia myös talvisista ulkoilukeleistäkin.

perjantai 3. tammikuuta 2014

Sukkia, sukkia, sukkia!!!

Mikähän siinä on, että kyllähän noita tavallisia perussukkia aina neuloo, mutta kun joku sitten päättelisi ne langat! Tässä ennen joulua sain valmiiksi monet sukat, mutta kun se niiden viimeistely aina venyy ja venyy...Ja vaikka tavallisissa sukissa ei edes ole kuin pari-kolme lankaa pääteltävinä, niin sittenkin...

Tänä aamuna sain kuitenkin itsestäni niin paljon irti, että sukat on nyt esittelykunnossa.

Sukat tyttärelle, lanka Nalle, olikohan Joulupuu nimeltään. Puikot 3,5, silmukoita 14x4. Lankaa kului 75 g.



Sukat itselle, lanka Regia 4-fädig Color. Puikot 2,5 ja silmukoita 16x4. Lankaa kului 80g.


Sama lanka näissäkin.




Sukat itselle, lanka Nalle ja varressa Nalle Taika. Silmukoita 14x4, puikot 3,5. Lankaa näihin meni yht. 88g.



Samasta langasta sukat tyttärelle, lankaa kului näihin vähän enemmän eli 95g.

Nyt taas pysyy varpaat lämpiminä!


Vähän alakuloisena minä vietän täällä vapaapäivää. Vaikka se onkin luonnonlaki, että jälkeläiset jossain vaiheessa kaikki lentää pesästä ulos niin silti minusta on aivan kamalaa, että meidän nuorimmainenkin astuu armeijan harmaisiin nyt loppiaisena. Jotenkin noiden kahden vanhemman kotoa pois muuttaminen on ollut helpompaa, kun tähän on kuitenkin aina yksi vielä jäänyt. Ja kun tämä kuopus on vielä meidän iltatähti, paljon nuorempi kun vanhemmat sisaruksensa, niin eihän häntä millään raaskisi tuonne maailmalle vielä lähettää. Varusmiespalveluksensa hän suorittaa kaiken lisäksi Sodankylässä asti eli tuntuu kuin hän lähtisi maailman ääriin. Voi tätä emon luopumisen tuskaa...