maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pitsimatto

Löysin vanhasta Suuri Käsityölehden mattoliitteestä helpon pitsimaton ohjeen. Tai helppo ja helppo, ohjeessa oli heti alkukierroksilla virheitä, mutta onneksi maton selkeä kuva kannessa helpotti virkkaamista.

Kude on miniontelokudetta, jota kului vain n. 1,5 kg koukulla no. 10. Maton halkaisija on 120 cm, paksummasta kuteesta olisin saanut vähän isomman maton. Tuota minikudetta on kuitenkin paljon helpompi virkata.


Jos jollakin on vielä tallella Suuri Käsityölehti no. 6-7/2007, niin sieltä välistä löytyy tuo mattoliite.

torstai 10. huhtikuuta 2014

Sydänlapaset

Vallan meinasi unohtua nämä lapaset, jotka ovat valmistuneet jo aikoja sitten. Talvella kun innostuin vähäksi aikaa noista kirjoneuleista ja jo silloin tein nämä lapaset.

Lanka: luonnonvalkoinen 7-veljestä sekä sama lanka verihelttaseitikillä värjättyä.
Puikot: 3,5
Menekki: yht.83g

Ohje näihin lapasiin löytyy täältä.


 Ohjeesta poiketen tein sekä varret että peukalot pelkällä valkoisella.

 Aamu on alkanut todella aurinkoisena täälläpäin, tuuli vain on niin purevan kylmä, että ei oikein innosta uloskaan lähteä. Vähän tahtoo aika tulla pitkäksi sairaslomalla ollessa, koko ajan kun ei kiinnosta käsitöitäkään tehdä ja raskaampia siivousurakoita ei uskalla ajatellakaan. Olenkin taas pitkästä aikaa lukenut kirjoja, tällä hetkellä luen Laila Hietamiehen kirjoittamaa kirjaa "Mäeltä näkyy toinen mäki". Teksti on kirjoitettu todella kauniilla karjalan murteella.

Oikein aurinkoista loppuviikkoa kaikille, jotka täällä piipahtaa!


maanantai 7. huhtikuuta 2014

Raitasukkia

Käyköhän muille ikinä niin, että sukat kyllä saa neulottua, mutta niiden päätteleminen sitten venyy? Minulle ainakin käy usein niin, että jos en heti päättele langanpätkiä pois, niin sitten ne jää ja jää. Niin kävi näissäkin sukissa, joissa päättelemistä sitten riittikin oikein kunnolla

                           Lanka: Novita Nalle, viime kesänä kasveilla värjättyjä
                           Puikot: no. 3
                           Menekki: 100g


Koska lankaa riitti, tein vielä toisetkin

Näissä on vähän lyhyempi varsi, lankaa kului 80g.



Kävin toissaviikolla hakemassa tuosta lähimetsästä mustikanvarpuja. Laitoin niitä maljakkoon ja nyt minä luulen, että ne kukkii!