keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Hempeitä värejä

Silmukan-ytimestä-blogissa on huhtikuun haasteena pastellivärit. 

Noilla meidän pikkutyttösillä kun taas kohta alkaa se jokakesäinen leikkimökissä touhuaminen, niin virkkasin heille sinne pieniä herkkuja. 



 Näihin ohje löytyy Dropsin sivuilta (kliks).


Nämä on vähän isompia...
 ...ja niihin löytyy ohje Lankavan sivuilta (kliks).



 Kyllä näillä muutaman "mehuhetken" leikkimökissä viettää!
 

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Aprillitonttuja

Varmaan olen joskus tänne kirjoittanut, että täällä meidän pikkukylällä kokoontuu joka torstai-ilta joukko innokkaita käsityöntekijöitä  semmoiseen meidän aivan omaan käsityöpiiriin. Meillä ei ole ohjaajaa eikä vetäjää, jos joku keksii jotakin uutta, niin sitä sitten yhdessä opetellaan. Toki siellä voi vaikka neuloa pelkkiä sukkiakin, jos siltä tuntuu.

No, meillä oli aikomus ennen joulua järjestää tontuntekokurssi, johon meillä oli sitten jo opettajakin tiedossa. Kaikenlaisten sairastapauksien ja vuorotyöläisten hankalien työvuorojen yhteensovittamisen kanssa kurssia ei silloin saatukaan järjestymään. Nyt sitten keväällä tämä kyseinen opettaja lähetti sähköpostia ja kyseli kurssin järjestämistä. Saatiinkin sitten aika järjestymään - aprillipäivälle.

Jo perjantai-iltana kokoonnuimme ensimmäisen kerran aloittelemaan tonttujen tekoa ja lauantaina sitten oltiinkin koko päivä täydessä touhussa.

Kovin on monenlaista työvaihetta, ennenkuin tonttu valmistuu. Kasvojen maalaamisella aloitettiin ja tontun perusrungoksi väännettiin rautalankaa, joka sitten päällystettiin matonkuteella, superlonilla ja kevytvanulla.


Tuon isomman tonttupojan tein siellä kurssilla ja pikkutonttu valmistui sitten kotona.





Kasvonpiirteiden maalaaminen oli kaikkein vaikeinta eikä näistä kyllä kovin edustuskelpoisia tullutkaan.



Koska haluan pitää näitä tonttupoikia esillä muulloinkin kun jouluna, niin halusin näille vaatteet, jotka ei olisi niin jouluisia. Isomman tontun pipon ostin kirpparilta ja neuletakin tein omasta vanhasta neuletakista. Pienemmän tontun takin ompelin fleecekankaasta ja housut ostin kirpparilta. Molemmilla on uudet neulotut sukat ja lapaset.
Sitten jouluksi he molemmat saavat punaiset tonttulakit, punaiset takit ja harmaat housut.

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Sydämellisesti

Virkkasin sydämen...ja kukkasen...





Itse asiassa virkkasin niitä useammankin...



Ja laitoin roikkumaan ikkunanpokaan...





Ohje sydämiin löytyy tästä blogista (kliks).

Lanka on Catania ja koukku oli no3.


Aurinkoista maanantaipäivää kaikille!