tiistai 14. toukokuuta 2013

Hello Kitty

Muutama vuosi sitten kun meidän pojantytär oli parivuotias, tein hänelle Hello Kitty-nukkeja. Nyt vielä kuusivuotiaanakin hän tykkää yhä Hello Kitty-hahmosta. Viimeksi meillä käydessään hän pyysi, että tekisin hänelle uudet kisulit.

Kaksi on nyt valmiina. Pikkuneiti kävi läpi puuvillalanka-varastoani ja valitsi itse  näille värit.

Vielä pitäisi tehdä vaaleansininen ja keltainen versio näistä.

Helppo ja nopea englanninkielinen ohje löytyy täältä.



tiistai 7. toukokuuta 2013

"Turhaa" ja tarpeellista

Otsikko ehkä vähän hämää, koska eihän oikeastaan mikään käsityö ole turhaa. Välillä itsestäkin tuntuu, että oikeiden sukkien, lapasten, pipojen yms. tekeminen on sitä ainoaa oikeaa käsityötä ja kaikenlainen muu näprääminen on taas sitä turhanpäiväistä. No, kaikille käsitöille on aina paikkansa löytynyt ja niille joille ei, on koti  pahvilaatikossa vaatehuoneen nurkassa.

Tässäpä ne aina tarpeelliset, ainakin minulle, joka otan villasukat pois jalasta vasta kesähelteillä

Tavalliset raidalliset perussukat Novita Nalle-langasta. Silmukoita 56 ja puikot no.3. Löysin joltakin nettisivulta hyvän vinkin siihen, miten välttää "pykälä" väriä vaihtaessa eli kun vaihdan väriä, neulon ensimmäisen kerroksen normaalisti ja seuraavalla kerroksella jätän ensimmäisen puikon ensimmäisen silmukan oikein neulomatta. Toimii hyvin.

Sitten sitä "näpräämistä".
Täältä löytyi helppo ja nopea ohje kesäisiin verhonauhoihin.

Neljä nauhaa ja neljäkymmentä kukkaa. Meillä on niin iso tuo ikkuna, etten saanut kuvattua molempia puolia, joten tässä nyt vain toisen puolen verhot.

Patalappujakin olen virkkaillut.
Tähän löytyy ohje kirjasta "Patalappuja a la Carte".

Tähän toiseenkin oli ohje, mutta hukkasin jo sen...
...varmasti tuttu malli monelle.

Onkohan muilla ollut viime aikoina ongelmia kuvien lataamisessa? Nyt ei niiden lataaminen onnistunut Mozilla Firefoxin kautta, mutta kun vaihdoin Operaan, niin sitten vasta onnistui! Ihme juttu.

Olen vähän jo aloitellut pihahommiakin, on vain välillä niin kylmä, ettei siellä oikein ole vielä mukava touhuta.