tiistai 20. heinäkuuta 2010

Loman alku

Kesälomaa tässä olen aloitellut pikkuhiljaa. Tällä erää pidän lomaa vain kaksi viikkoa, loput kolme pidän sitten joskus syyskuussa. Sääkin on tällä hetkellä mitä parhain kesäloman viettoon, lämmintä ja aurinkoa riittää. Matot ja ikkunat ovat nekin jo kaikki pestynä, joten lomasta voi nauttia ilman, että stressaisi itseään tekemättömillä töillä. Joskus ennen lomaa sitä suunnittelee ja miettii, että miten ehtii taas tehdä kaikki tekemättömät työt ennenkuin loma loppuu. Ja kuitenkin, eikös loma ole kuitenkin lepoa ja virkistäytymistä varten, että jaksaa taas nauttia siitä työstäkin!

KYHäilyt ovat loppusuoralla. Viimeisenä eli 26.6 aloitettu huivi valmistui eilen. 

Lankana oli joku tosi vanha vyötteetön tekokuitulanka, jota meni suunnilleen 70 g. Pituutta huiville tuli 120 cm.
Puikot olivat vitosen bambupuikot.

Tämä huivintekele joutui jo välillä pikkuterroristienkin käsittelyyn. Meillä on vielä ne kaksi kissanpentua, jotka syntyivät toukokuussa. Ja eivätkös ne sitten yhtenä päivänä olleet saaneet tämän kutimen tassuihinsa. Olihan siinä sitten lankalenkkejä venytelty oikein kunnolla. No, onneksi ne sai kutakuinkin oikeaan malliin virkkuukoukun ja pitkän äheltämisen jälkeen.

Pikkukissat ovat kyllä turhankin kiinnostuneita langoista. Heti kun ne huomaavat, että jossakin taas langat heilahtaa, niin eikös siinä heti ole kaksi nappisilmäistä "apulaista" tassujensa kanssa leikkimässä. Ja lankakorihan tietysti olisi se pehmein nukkumapaikka...

Kesäyön hullutus-tempaus on minun kohdallani vielä sen verran kesken, että palasista virkattu liina,joka on aloitettu juhannuksena, olisi lankojen päättelyä ja pingotusta vailla. Pääteltäviä lankoja kyllä riittääkin, liinan nurja puoli on "hapsuja" täynnä.

Olen tässä viime päivinä miettinyt asiaa, joka mietityttää varmasti muitakin, eli miten hinnoitella omat käsityönsä. Eräs ihminen pyysi, että virkkaisin hänelle melko isotöisen pitsiliinan. Langat ostan itse, mutta miten arvioida itse työn hinta? Tuntipalkkaahan ei kannata edes ajatella, sen verran kauan tässä työssä varmaankin menee aikaa. Vaikka näitä käsitöitä tekee näin huvikseen/ajankuluksi/koska pitää käsitöiden tekemisestä, niin kyllähän siitä sitten kuitenkin jonkunlaisen maksunkin haluaa, jos toiselle tekee. Onhan varmasti olemassa ihmisiä, jotka arvostavat käsin tehtyä, mutta itse eivät osaa/halua niitä tehdä, ja ovat valmiita myös maksamaan niistä. Toisaalta on taas niitäkin, jotka eivät osaa edes ajatella, miten paljon työtä pienessäkin käsityössä voi olla.Pihallakin räpsin vähän kuvia viikonloppuna. Kukkaset ne vain jaksaa kukkia, vaikka vedenkantaja ei aina niin jaksaisikaan...Tämän kukkapurkin päällystin viime kesänä kaakelinpalasilla.

Kuunliljat, joita meidän pihalla kasvaa aika paljon...

2 kommenttia:

 1. Kaunis on liina , kissojen muotoilusta huolimatta :)

  VastaaPoista
 2. Kissat rakastaa lankoja :D
  Upeat ovat kukkasi, aivan ihastuttavat kuvat :)
  Kesälomaa minäkin pidin kaksi viikkoa, ja ei se levosta ollut, mutta ei haittaa :)
  Oikein ihana kesälomaa ja tuo huivi on taas kaunis :)

  VastaaPoista