tiistai 17. tammikuuta 2012

I`m back...

Elossa ollaan vielä, vaikka edellisestä postauksesta on kulunut aikaa jo lähes päivälleen vuosi. Herranen aika, miten äkkiä vuosi onkaan kulunut. Työelämä sujuu entiseen malliin, paitsi että nykyään teen vain puolikasta työaikaa lokakuun puoleenväliin asti. Lisääntynyt vapaa-aika on kyllä luksusta, olisinpa vain aiemmin älynnyt jäädä puolikkaalle.

Käsitöitä olen hiljakseen tehnyt koko ajan, viime vuoden puolella ehkä kuitenkin vähemmän. Tuo viime postauksessa esitelty jakun aloituskin tuli sitten viimein kuitenkin valmiiksi. Lankojen värjäyserän virheellisyyden korjasin yksinkertaisesti siten, että tein takakappaleen toisella värjäyserällä ja etukappaleen toisella. Eikä eroa edes huomaa!

Mallihan oli jostain muutaman vuoden takaisesta Modasta, en vain enää löytänyt kyseistä lehteä. (melko mukavasti näkyy taitokset helmassa, säilytetty ehkä väärin vaatehuoneen hyllylle viikattuna...)


Laitanpa tähän nyt kuvia muutamista töistä, joita olen viimeksi tehnyt.
Varpaista aloitetut tossukat jostakin Seitsemän Veljestä raitalangan loppukerästä. Silmukoita 48 ja puikot no. 3,5.

Tavalliset perussukat marketista ostetusta halpalangasta, jolla ei ollut edes nimeä. Lankakerä oli ruma kuin mikä, mutta sukista tuli silti melko mukavan näköiset. Silmukoita oli 64 ja puikot 2,5.


Punaiset pitsisukat. Tehty Nalle-langasta, ohje Novitan sukkaohje-lehdestä.


Puikoille virkkasin tämmöisen. Idean tähän sain televisiossa nähdystä Neulontakerhosta, jossa tämmöinen tehtiin puikoilla virkkaamalla. Minä tein tämän kuitenkin perinteisesti virkkauskoukulla. Lanka oli Seitsemän Veljestä.


                                               Tiskirätti,
Tehty vanhasta puuvillaisesta purkulangasta. Kuva tuli kummallisesti väärinpäin...

Ja toinen tiskirätti samasta langasta:
Reunoissa ainoikeaa 5 silmukkaa, muuten neulottu 5 oikein, 5 nurin ja viiden kerroksen ajan, jonka jälkeen nurjien ja oikeiden silmukoiden paikat vaihdettu.


Tässäpä näitä viimeisimpiä, toivottavasti täällä käy joku näitä vielä kurkkimassa edelleenkin...

2 kommenttia:

  1. Onpas kiva kun palasit. Ihanan neuleen oletkin tehnyt. Vihreä on lempivärini

    VastaaPoista
  2. Kauniita sukkia ja kaikkea muutakin!

    VastaaPoista