tiistai 11. syyskuuta 2012

Tuplalapaset

Melkein olin jo unohtanut, että olen kutonut lapaset. Tätä ennen olin varmaan tehnyt lapasia silloin, kun lapset olivat pieniä. Nyt kuitenkin eräässä facebookin käsityöryhmässä oli lapasvaihtoprojekti, johon osallistuin. Neuloin samaan projektiin jo vaihtona yhdet kämmekkäät, mutta laitoin ne postiin niin innoissani, että kuva jäi ottamatta.

Nyt sitten neuloin toiselle parilleni tuplalapaset,raidallinen puoli tässä päällimmäisenäJa tässä yksivärinen puoli päällimmäisenä

Raidallinen puoli on neulottu Novitan Nalle kukkaketo-langasta ja vihreä puoli oli joku vyötteetön sukkalanka.

Neuloin ensiksi lapaset normaalisti raidoittuvalla langalla, sitten poimin nurjalta puolelta silmukat sisempää lapasta varten joustimen yläosasta ja neuloin toisen lapasen sinne sisään.

Luulin aluksi, että näitä olisi ollut vaikea tehdä, mutta aika helppoahan se kuitenkin oli.
Lämpimät lapaset tuli, näissä sormet kyllä pysyy lämpiminä talvella.

13 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset ja taatusti lämpöiset :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista blogiini. Muistelen seuranneeni blogias joskus, oisko ollut blogis alakuaikoina. Ihimettelen mihin sitte oot jääny, tällasta se välillä on. :)

  KIvat tuplalapaset. Tuollasia pitäs tehä itekki ku noilla lapsilla pakkaa sormet jäätymään syyskelleillä, eivätkä halua vielä hanskoja. Toki heillä on peruslapasia yksinkertasena, mutta tällasia vielä lämpimämpiä ei.

  Ihastelin kovasti tuola alempana rukkia ja kasvivärjättyjä lankoja. Aivan uppeita värejä voiki luonto tarjota. Jospa sitä joskus pääsis itekki kokkeilemaan.

  Mukavaa syksyä sulle!

  VastaaPoista
 3. Kauniit ja lämpimät lapaset.

  VastaaPoista
 4. Kauniit ja taatusti lämpöiset :)t: Sny

  VastaaPoista
 5. Lankapirtin sivuilla muistaakseni on tuplalapasten ohje sellainen erilainen, käys kurkkaamassa sieltä miten se tehdään. Itse olen kanssa tavannut ohjetta ja joskus olen tehnyt niinkuin sinäkin noi tuplalapaset. Tuolla blogissa neulotaan yhtä aikaa ulko ja sisälapasta, se tekee siitä niin jännittävän.
  Mutta nätit ovat lapasesi.

  VastaaPoista
 6. Nätit tuplalapaset! Tykkään väreistä erityisesti. Kuten Armi tuossa edellä vinkkaakin, blogissani on ohje ontelotekniikalla tehtyihin tuplalapasiin, mutta varmaan nämäkin ovat yhtä lämpimät. :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat, noissa kyllä tarkenee kylmemmälläkin säällä :)

  VastaaPoista
 8. Näppärä idis, muksut eivät ainakaan tykkään pitää kaksia lapasia päällekkäin. Eivät kuulemma pysy menossa mukana, aina toinen kiertää johonkin suuntaan. Nämä pysyis paikallaan, tarttee kokeilla... :)

  VastaaPoista
 9. Hauskat lapaset, tuollaisia en ole ennen nähnytkään. Noissa ei sormia taatusti palele.

  VastaaPoista
 10. Ihanat!
  Suosin itsekin tuplalapasia. Teen vain ja ainoastaan tupliksia. Tavalliset yksinkertaiset eivät minun näppejäni pidä talvella lämpimänä. Ja jos ei halua niistä kääntölapasia, niin sisuksiksi voi hyvin neuloa kaikki jämälangat lämmikkeeksi ;O)

  VastaaPoista
 11. Nuohan on näppärät, täytyykin laittaa heti muistiin, kun omat näpit palelee aina yksinkertaisissa tumpuissa.

  VastaaPoista
 12. Kauniit ja lämpimät lapaset! Usein tosiaan yksinkertaiset lapaset on liian kylmät, niistä tuulee läpi.

  VastaaPoista
 13. Tosi kauniit lapaset! Tuplalapasten teko on minulla vielä kokeilematta. Niin ja kiitos kommentista:)

  VastaaPoista