torstai 22. marraskuuta 2012

Bloggerin kuvatilan loppuminen

Tänään kun yritin ladata kuvia tänne blogiini, tuli näytölle ilmoitus, että kuvien lisääminen ei onnistu kuvatilan loppumisen vuoksi. Lisätilaa kuville saisi kyllä ostamalla. Kerkesin jo kehittää pienen paniikinomaisen kohtauksen ajatellessani, että miten tätä blogia voi pitää ilman kuvia...sitten keksin, että jos poistaisi joitain vanhoja kuvia...kunnes järki palasi viimein ja älysin huutaa apuun tuota minun atk-tuki-ihmistä, elikkä tuota meidän nuorimmaista.

Sen tiesin jo toki etukäteen, että kun lataan kuvia  blogiini, kaikki ne kuvat tallentuvat Picasa-verkkoalbumiin, koska se on bloggerin kuva-arkisto. Minulla niitä kuvia siellä on vähän vajaa 800. Sitä en tiennyt, että Picasan sääntöjen mukaan jos kuva on pienempi kuin 800x800 pikseliä, niin sitä ei lasketa pois ilmaisesta tilasta. Elikkä jos pienennän kaikki Picasa-albumissa olevat kuvani niin että ne ovat pienempiä kuin tuo ilmaiskoko, saisin lisää kuvatilaa...Suurimmat kuvat minun Picasa-albumissani olivat n. 4000x3000 pikseliä ja sopiva koko olisi noin  640x480 pikseliä!

No, tämä minun ikioma atk-tukeni neuvoi minua käyttämään Photoshopia kuvien pienentämiseen. Ja voi herrajumala, mikä homma, olen nyt istunut koneella monta tuntia ja vain noin kolmasosan kuvista olen saanut sopivaan kokoon. Elikkä homma menee niin, että kopioin erikseen jokaisen yksittäisen kuvan Picasa-albumista, vien sen Photoshopiin, pienennän, tallennan uuteen tiedostoon, menen takaisin oikeaan blogikirjoitukseen, lataan sinne sen uuden kuvan, poistan entisen, menen takaisin Picasaan, poistan sen "ylisuuren" kuvan yhä uudelleen ja uudelleen...mutta näin olen saanut takaisin jo n. 20 % kuvatallennustilasta! Senkin huomasin, että kuva latautuu paljon nopeammin bloggeriin, kun se on pienempi. Jee!

Samaa hommaa täytyy jatkaa vielä huomennakin, tästä lähtien aion kyllä pienentää kuvat jo valmiiksi ennen niiden lataamista bloggeriin. Huh huh...


9 kommenttia:

 1. Samaa ongelmaa on näköjään monella muullakin. Minäkin pienentelin yhden kansiollisen kuvia...

  VastaaPoista
 2. Voi Siskohanne minä tein se saman pienentämis homman vuosi sitten ja minulla on kolme blogia. Huh huh oli kova homma. Hyvää Joulun odotusta. ( kolibrin-kiemurat ) Kirsikka

  VastaaPoista
 3. Voi Siskohanne minä tein se saman pienentämis homman vuosi sitten ja minulla on kolme blogia. Huh huh oli kova homma. Hyvää Joulun odotusta. ( kolibrin-kiemurat ) Kirsikka

  VastaaPoista
 4. Mulla ei vielä ole tullut ongelmia noiden kuvien kanssa, mutta tietokoneella apuohjelmissa on Paint ja sillä voi kokeilla kuvien pienentämistä myös, laitoin linkin ohjeesta sivulleni. Kokeilin harjoituskuvan pienennyksen ja se onnistui mutta viikonloppuna sitä pitää kokeilla....

  VastaaPoista
 5. Hirmu homma :0 Tsemppiä sen loppuunsaattamiseen.

  Minä olen pienentänyt kuvat valmiiksi, vaikka en tiennyt tuollaisesta Picasan säännöstä mitään. Kerrankin satuin tekemään oikein ;)

  VastaaPoista
 6. Siis siullakin täyttyi kuvatila, sama juttu.Oon kesästä asti pienentäny kuvat valmiiksi ,mutta nyt on essä tuo homma niille vanhoille kuville.

  VastaaPoista
 7. Kyllä tuo vika täytyy olla jossain muualla. Ei voi olla että kaikilla samaan aikaan... !!

  VastaaPoista
 8. Samaa mitä muillekin vihjannut niin Flickr.com on hyvä juttu, sinne mahtuu kuvia jonkin verran.

  VastaaPoista
 9. Minäkin olen pienentänyt kuvat melkein bloggaamiseni alkuajoista lähtien. Silloin kun valitin tuolle mikrotuelleni (nuorin lapseni), että lataa niin hitaasti, niin hän käski pienentämään. Muutenkin aina käsittelen kuvat ennenkuin siirrän ne kirjoituksiini. Pienennän ja joskus yritän värejäkin säätää. Ne kaikki vaan ei tahdo millään mennä vanhaan päähän, että miten tehdään.

  VastaaPoista