keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kahden kerroksen perussukat

Tästä tulee aika tylsä postaus, tein nimittäin tavalliset perussukat.

Lanka on syksyllä sinipuun lastuilla värjättyä seiskaveikkaa, kahdesta eri värjäyserästä.
Silmukoita 48, puikot 3,5. Lankaa kului yhteensä 122 g.


Loppulangasta tein lapaset. Kosotäti oli neulonut lapasiinsa intialaisen peukalokiilan, joka näytti niin kivalta, että minäkin päätin sitä kokeilla.

Ohjeen tähän kyseiseen peukalokiilan neulomiseen löysin Langanluonti-blogista täältä. Helppo ja nopea neuloa. Vähän ovat tässä mielestäni hassun näköiset....
...mutta kun ne laittaa käteen, ne istuvat todella hyvin. Silmukoita on resorissa 40, sileässä neuleessa 44.
3,5 numeron puikoilla lankaa kului 72 g.


Itselle taitavat jäädä käyttöön, koska tuosta sinipuun värinkestävyydestä minulla ei ole vielä mitään kokemusta. Ainakin näitä neuloessa vasemman käden etusormeen jäi tummansininen raita siihen kohtaan, missä lanka kulki.


Hyvää alkavaa tammikuuta kaikille ja tervetuloa uudet lukijani!

16 kommenttia:

  1. Kauniit värit. Kyllä se on todettava, että itsevärjäten saa kauniimpia värejä. Kiinnostaisi kasvi- ja tee värjäys. Onkohan se kamalan sottaista ja vaativaa ppuuhaa?

    VastaaPoista
  2. Ei mikään tylsä. Paljon tarpeellisimpia nämä on kun minun sekopäiset juttuni.
    Ja se vasta olisikin saavutus, jos joskus sukat saisin neulottua :)
    Mukavaa tätä vuotta !

    VastaaPoista
  3. Oi että on ihanat sukat. Ihanaa loppuvuotta Sinulle

    VastaaPoista
  4. Oikein tosi kaunis väri, kestää sitten tai ei. Minun silmääni ainakin miellyttää. Ja kivan näköinen tuo peukalokiila. Vähän erilainen kuin on tottunut näkemään. :-)

    VastaaPoista
  5. kauniin värisiä neuleita, eikä mittään tylsiä, mutta, mutta, en mie oo tuollasta peukalon kiilaa koskaan tehny:))) mut ihan kiva kun laitoit linkin miun sivuille;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin aivan varma, että sinun sivuiltasi tuon peukalokiilan olen bongannut. Äsken kävin vielä sivujasi katsomassa ja myönnän että oikeassa olet, jostakin muualta tuo peukalokiilan idea on peräisin.

      Poista
  6. Kauniit värit sukissa ja lapasissa! Minä tykkään intialaisesta kiilasta, vaikka se hassulta näyttääkin.

    VastaaPoista
  7. Perussukat on kyl niitä parhaita. Ja kauniit värit on sukissasi. Tuota peukalokiilaa en ole vielä miekään kokeillu, kun vähemmän neulon lapasia. Mut kivannäköinen on kyllä.

    VastaaPoista
  8. Kauniit sukat ja varmasti ihana kun saa neuloa omista värjäyksistä! :D Mä oon kerran kokeillut tuota intialaista peukaloa ja istui hyvin mutta näytti tosiaan hassulta. Toiste ei ole tullut tehtyä kun neulon lapasia niiiiiin harvoin :) Hyvää uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
  9. Ei käsitöissä tarvitse aina olla krumeluureja. Perussukat ja -lapaset ovat yhtä lämpöiset.
    Voimaannuttavaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
  10. Kiitos innoituksesta. Minäkin tein uudenlaiset lapaset ja laitoin linkin tännekin.

    VastaaPoista
  11. Kauniit perussukat ja tosi mukavan oloinen peukalojuttu, sopii varmaan hyvin lastenkin kintaisiin, täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
  12. Kiitos liittymisestä blogini lukijaksi! Minä tulin heti kurkkimaan tänne, mitä täältä löytyy. Aivan ihanat värit sukissasi ja lapaset tosi kivan näköiset! Minäkin liityn sinun blogiisi lukijaksi. :)

    VastaaPoista
  13. Ei nuo perussukat ole lainkaan tylsän näköiset :) Ehkä niitä on tylsä neuloa, mutta lopputulos on aina taatusti hyvä. Ja peukalokiila näyttää kokeilemisen arvoiselta, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista