keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Helteellä villahuiveja

Nyt on kyllä saatu nauttia niin lämpimistä päivistä, että välillä on jo vähän toivonut, että viilenisi hiukan. Minä en ainakaan voi lojua auringossa käristämässä itseäni saamatta sydämentykytystä tai hikoilematta itseäni lähes hengiltä. Puolivarjossa on paljon mukavampi istuskella ja onhan se  terveellisempääkin.Kukkapenkit ja nurmikko kyllä jo huutavat lisää vettä taivaalta, kastelukannulla annettu vesi ei tahdo riittää näillä helteillä.   
Töissäkin tarkenee ihan mukavasti, kiire on jatkuvasti. Kesälomittajia ei tahdo löytyä, joten työt tehdään vähemmällä väellä ja se tuntuu kyllä työvuoron jälkeen varsinkin jaloissa. Nuoret, vastavalmistuneetkaan hoitajat, eivät taida olla kovin innokkaita vanhustyöhön. No, kärsivällisyydellä, sisulla ja auttamisenhalulla kaikesta kyllä selvitään. Ja mikä parasta, lomaan ei ole enää kuin parisen viikkoa...

Kesäyön hullutus-projekteja valmistuu hiljalleen. 13.6 aloitettu puikkovirkattu tai varrasvirkattu (miten kukin se haluaa nimetä) huivi valmistui 1.7:

Mallihan oli jostakin, en muista mistä. Lankana oli Lanet, löysin yhden pienen nöttösen lisää, eli menekki oli reilut 50g. Silmukoita 40, lankaryhmässä aina viisi lankalenkkiä. Tuli kuitenkin ihan hyvän mittainen, reilusti yli metrin. Jossakin oli ohje tehdä tätä viivottimella, mutta minusta on parempi tehdä paksulla puikolla. 


21.6 aloitettu koukuttu patalappu, valmis 2.7:

Silmukoita oli nelisenkymmentä, tuli aika reilun kokoinen. Lankoina jotkut vanhat vyötteettömät puuvillalangat.Koukkuaminen sopii kyllä patalappuun, tuli sopivan paksu, ettei sormet pala.


25.6 aloitettu pikkuliina valmistui 4.7:

Malli Lea Virkkausideoita-lehdestä 4/2008, malli no.36.Lanka Novita virkkauslanka, koukku 1,25.

Itse asiassa tein näitä kaksi:

Olipas näissä liinoissa säätämistä. Ohjeen liina oli halkaisijaltaan n. 46 cm, näistä piti tehdä 30 cm, joten kerroksia ja ketjusilmukoita piti muutella. Reunat on vähän löysät, mutta muuten tuli melko hyvät.

Nyt on kesken enää Suomu-sukat, joista toinen on jo valmis ja toinenkin odottaa aloittamista, neulottu huivi (josta on edelleenkin tehtynä vasta ne pari aloituskerrosta) sekä palasista virkattu liina, joka sekin toivottavasti valmistuu tämän kuun aikana...

2 kommenttia:

  1. Kauniit liinat, ja paljon muutakin nättiä sinulla täällä blogissasi :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita ovat ja ihan mahdottoman ahkera olet.
    Kiitos sinulle vierailusta blogissani.
    Minä en saa nyt edes yhtä liinaa virkattua loppuun.

    VastaaPoista