maanantai 18. elokuuta 2014

Tähtösiä

Olen nähnyt monessa blogissa näitä pieniä virkattuja tähtiä. Näitähän voi virkata mistä langasta tahansa, mutta minä virkkasin omani puuvillalangasta.En enää muista, mistä tuon mallin löysin, joten laitanpa nyt tähän vähän ohjetta siitä, miten minä nuo virkkasin.

Aloita tähden virkkaaminen käyttämällä magic ring-menetelmää. Ohje siihen löytyy täältä. Virkkaa lankaympyrään 3 ketjusilmukkaa ja 2 pylvästä + 1 ketjusilmukka. Toista virkkaamalla 3 pylvästä + 1 ketjusilmukka, kunnes renkaassa on 5 kolmen pylvään ryhmää ja niiden välissä 1 ketjusilmukka. Lopeta kerros virkkaamalla piilosilmukka aloituksen kolmanteen ketjusilmukkaan. Kiristä aloitus-langasta, kunnes ympyrä kiristyy sopivasti.
 
Sakaroita varten virkkaa 6 ketjusilmukkaa. Virkkaa 1 piilosilmukka toiseen silmukkaan koukusta lukien, sitten 1 kiinteäsilmukka, sitten 1 puolipylväs, 1 pylväs ja vielä 1 pitkäpylväs viimeiseen ketjusilmukkaan. Kiinnitä valmis sakara piilosilmukalla keskiympyrän pylväiden väliseen ketjusilmukkaan. Toista kunnes tähdessä on kaikki viisi sakaraa.Valmiit tähdet on hyvä kostuttaa ja pingottaa alustalle nuppineuloilla.
Yhdistin tähdet langalla ja laitoin roikkumaan tuohon vanhaan ikkunanpokaan.

11 kommenttia:

 1. Ei pahoja ollenkaan, sopivat hyvin pokaan.

  VastaaPoista
 2. Kauniita tähtösiä ja kiitos ohjeesta. Näitä varmaan täytyy tehdä ☺

  VastaaPoista
 3. Ihania tähtösiä, ja miten hyvin ne sopiikin tuohon ikkunanpokaan. Laitetaampa idea muistiin.

  VastaaPoista
 4. Onpas kauniita tähtösiä! Näitä täytyy tehdä itsekkin, kunhan saan nuo pari aikaisempaa työtä valmiiksi :)

  VastaaPoista
 5. Nättejä tähtiä, tuliskohan joulun alla kokeiltua :)

  VastaaPoista
 6. Todella ihana ja tyylikäs kokonaisuus. Kaikki sopii niin hyvin yhteen.

  VastaaPoista