torstai 2. elokuuta 2012

Tilaustyö

Meillä on 5-vuotias pojantytär, Nanetta, joka tykkää aivan kamalasti kaikista pehmoeläimistä. Pehmokissoja hänellä on varmasti toistakymmentä, niillä on kaikilla omat nimet (joista joidenkin nimet kyllä välillä vaihtuu...). Eilen, kun hänen kädestään poistettiin kipsi, oli hän "palkinnoksi" saanut taas uuden pehmoeläimen. Poikakoira, joka nimi eilen oli Jonstku, tänään Jonteri, oli tänään mukana kun olivat meillä käymässä. Nanetta, joka kuvittelee, että mummon käsistä syntyy vaikka mitä, pyysi, että tekisin Jonterille villapaidan. No, mehän yhdessä etsittiin lanka ja mummo rupesi virkkaamaan. Villapuseroa siitä ei näin lyhyessä ajassa tullut, mutta tuli tämmöinen "selänlämmitin"Väritoivomus oli vihreä, mutta lopulta Nanetta ihastui tämmöiseen pätkävärjättyyn lankaan.Tämä on vatsapuolelta auki, joten yhdessä käytiin mummun nappivarasto läpi. Sieltähän hän löysi mieleisensä, "kultaiset" napit


Voi että saattaa pieni lapsi olla onnellinen näin pienestäkin asiasta, Nanetallakin on kotona lelua ja kaikenlaista pikkutyttöjen tilpehööriä vaikka muille jakaa, silti hän osaa olla tyytyväinen myös tämmöisiin pieniin asioihin.


Nyt kun olen vielä sairaslomalla varpaani takia, ja oikein lääkärin luvalla saa rauhassa lepäillä, niin käsitöitäkin on syntynyt. Viimeisinä valmistuivat nämä

Rinsessa-kämmekkäät
 Neulottu Shibui/sock-langasta, jota kului  40g. Puikot olivat no.3.Helppo malli, vaikkakin tuo peukalokiila tahtoo aina tuottaa hankaluuksia.

Ompelukoneenkin kaivoin pölyn seasta esille, ompeluksista enemmän kunhan ne kaikki valmistuu...


7 kommenttia:

 1. Jontskun, vai mikähän setänään on):, selänlämmintin on hauska, ja tottakai mummit osaavat mitä tahansa.

  Nuo neulomasi rannikkaat on tyylikkäät.

  Paranemisia vaan varpaalle.

  Blogisi uusi ilme on viehättävä.

  VastaaPoista
 2. Hauska selänlämmitin ja kauniit kämmekkäät!

  VastaaPoista
 3. Hieno selänlämmitin. Ja nuo kämmekkäät on tosi kauniit :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa että lapsi sai toivomansa vaatteen ja vielä itse valitsemistaan langoista :)

  Upeat kämmekkäät, mutta toivottavasti eivät ihan vähään aikaan tarpeelliset.

  VastaaPoista
 5. Kauniit kämmekkäät ja tilaustyö paikallaan!

  VastaaPoista
 6. Ensinnäkin kiitos tervetulotoivotuksesta!

  Olet aivan ihana mummi, kun tuollaisia juttuja teet ihan tuosta vaan! Tuokin asuste on ihan omiaan ja varmasi Nanettelekkin (aivan ihana nimi) mieluinen.

  VastaaPoista
 7. Kyllä pikkuneidin koirulin kelpaa uudessa asussa.
  Kultanapit piste i:n päälle.
  Kauniit kämmekkäät.
  Suloista suvisunnuntaita!

  VastaaPoista