sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Taas sukat

Viime syksynä värjätystä Nalle-langasta tein tämmöiset lyhytvartiset villasukat.
Aivan tavalliset perussukat, 52 silmukkaa kolmosen puikoilla.

Mutta jostakin syystä ne näyttivät niin tavallisilta, niin virkkasin niihin koristeeksi kukat.


Ohje virkattuun kukkaan löytyy täältä.


Vaikka jo melkein päätin, että tämän syksyn värjäykset on värjätty, niin silti ne näköjään vielä jatkuu. Löysin nimittäin tuosta lähimetsästä vähän verihelttaseitikkiä, joiden lakkiosilla värjäsin luonnonvalkoista Nalle-lankaa.

Vasemmanpuoleinen lanka on ensimmäisestä keitoksesta ja oikeanpuoleinen lanka vielä samasta liemestä. Minä itse ainakin tykkään tuosta verihelttaseitikin voimakkaasta väristä. Samojen sienten jalkaosatkin olen jo keittänyt, täytyy vain hommata lisää värjättävää lankaa.

Tänään on ollut tosi aurinkoinen ja lämmin sunnuntaipäivä, toivottavasti lämpimät säät jatkuu vielä ainakin ensi viikon, minulla on nimittäin lomaviikko edessä.

8 kommenttia:

 1. Kauniit perussukat. Ihanaa on verihelttaseitikillä värjätä, mutta vielä ihanempaa kun löytää veriseitikkiä ja sillä värjää tulee vielä voimakkaampi väri, kotiseudulta löytyi paljon sitä ja saimme tosi vahvat värit lankoihin sillä. Kuivattuna se antaisi tosi voimakasta väriä:)

  VastaaPoista
 2. Ihana väri sukissa samoin kuin tuo värjäämäsi lanka! Kyllä luonto hellii meitä antamalla silmäniloa monin eri tavoin, vaikka värinä lankoihin.

  VastaaPoista
 3. Ihana väri sukissa samoin kuin tuo värjäämäsi lanka! Kyllä luonto hellii meitä antamalla silmäniloa monin eri tavoin, vaikka värinä lankoihin.

  VastaaPoista
 4. Ihana väri sukissa samoin kuin tuo värjäämäsi lanka! Kyllä luonto hellii meitä antamalla silmäniloa monin eri tavoin, vaikka värinä lankoihin.

  VastaaPoista
 5. Ihana piriste tuo ruusu sukan varressa.
  Upeaa lankaa, noilla seitikeillä tulee kyllä komeita sävyjä, näin eilen oikein loistavan punaista seitikillä värjätty lankaa se oli kyllä mahtava sävy.

  VastaaPoista
 6. Sukistasi tuli niin söpöt, tuon ruusun myötä :)

  VastaaPoista
 7. Tavallisista Sukista tulikin oikein hienostelusukat:)

  VastaaPoista
 8. Kauniit tavalliset sukat ruusuineen =))

  VastaaPoista