keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kastanja-kämmekkäät

Onpas ollut taas kamalan pitkä tauko blogin päivittämisen suhteen. En oikein itsekään ymmärrä, miten se tuo aika niin nopeasti sujahtaa. Onhan tässä kyllä ollut nyt aivan uuteen elämäntilanteeseen sopeutumista nyt kun se meidän nuorimmainen lähti armeijaan ja pesä jäi tyhjilleen. Kolme viikkoa hän on nyt sitten ollut poissa kotoa ja se ensimmäinen viikko oli aivan kamala, niin pojalle kuin äidillekin. Pojalla oli kova koti-ikävä ja minulla oli niin paha olo hänen puolestaan. Pikkuhiljaa hän kuitenkin jo tuntuu sopeutuneen varuskuntaelämään ja siellä olemiseen, odottaa kovasti selviävänsä lyhyimmällä mahdollisella palvelusajalla ja kotiutuvansa kesäkuussa. Ensimmäiselle lomalle hän pääsee nyt seuraavana viikonloppuna ja siitä eteenpäin toivottavasti edes joka toinen viikonloppu. Jospa tämä omakin olotila tästä sitten vähän helpottuisi.


Kuten otsikkokin sanoo, olen neulonut Titityystä ilmaiseksi ladattavat Kastanja-kämmekkäät.

Ohjeessa varsi oli vähän pitempi, mutta minä turhaan taas pelkäsin langan loppuvan kesken, joten tein varsista lyhyemmät.

Lanka on ROWAN felted tweed, jossa on 50% merinovillaa, 25% alpakkaa ja 25% viskoosia. Lankaa näihin kului vain 30g, joten helposti olisi tullut pitempikin ranneosa. Puikot taisivat olla no.3.


Oikein hyvää tammikuista keskiviikkoa kaikille, minä olen nyt töistä koko viikon lomalla, joten on hyvää aikaa nauttia myös talvisista ulkoilukeleistäkin.

12 kommenttia:

 1. Mikä siinä onkaan että toi poikasten lähtö saa sielun syrjälleen. Vaikka kuinka järjellä ajattelee niin sydän itkee ikävästä.
  Ihanat noi kämmekkäät, näyttävät tosi lämpimiltä

  VastaaPoista
 2. Kaunis malli ja toteutui pienellä lankamäärällä. Mä en edes uskalla ajatella milloin tyttäreni lähtee pois kotoa. Onneksi siihen on vielä aikaa, ainakin 15 vuotta, ehkä 20. Ehtiipä tässä miettiä sitä ja murehtiakin. :)

  VastaaPoista
 3. Voih, tiedän miltä tuntuu äidistä, kun lapset lähtee kotoa. Omat tyttäret, kun muutti omilleen, niin se oli ihan kamalaa, vaikkka asuvatkin 20 kilometrin säteellä.
  Tosi hienot kämmekkäät!
  Mukavaa lomaviikkoa☺

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttävät.
  Tsemppiä luopumiseen.

  VastaaPoista
 5. Minunkin nuorimmainen poika läksi armeijaan ja hänellä on lähtenyt tosi hyvin alku käyntiin. Hän aikoo olla koko vuoden jos vain pääsee siihen koulutukseen mihin haluaa. Minusta armeija tekee pojille hyvää ,loppujen lopuksi. Tsemppiä sinulle,kyllä olo helpottaa.tytti

  VastaaPoista
 6. Ihanat kämmekkäät. Olen juuri kutomassa säärystmiä ja kun lankoja on ajattelin jatkaa neuletöitä ja tehdä kämmekkäät.
  Kiva malli näissä. Luopuminen vie aina oman aikansa, mutta siitä selviää! Kokemuksen äänellä.

  VastaaPoista
 7. Kauniit kämmekkäät ja nätin väriset, sopii monen värin kanssa yhteen.
  Voi muistan tuon ajan, kun poika lähti armeijaan. Mutta se aika oli äidille vaikeampaa kuin pojalle. Meidän poika kävi vuoden ja sai siellä sellaisen koulutuksen että nyt on pojalla oma firma !

  VastaaPoista
 8. Onpa todella kauniit kämmekkäät. Minä en yleensä ole kovasti ruskean ystävä, ei ole oikein minun värejä... mutta tuo kastanjanruskea on todella kaunis väri! :-)

  VastaaPoista
 9. Kauniit kämmenikkäät.
  Kävin nappaamassa ohjeen itselleni =))

  VastaaPoista