tiistai 26. elokuuta 2014

Nimi vaihtui

Olen jo kauan - melkein tämän blogin alkuajoista asti, miettinyt blogini nimen vaihtamista. Jotenkin on tuntunut, että pelkkää nimeä "Kuunliljapiha" ei oikein osaa yhdistää käsitöihin...kuitenkinhan tämä on käsityöblogi ja samalla itselle kuin päiväkirja, johon näitä neulomuksia, virkkauksia ja muita näpertelyjä kirjaan. Blogiosoitehan pysyy yhä samana, mutta nimi on nyt tuo Kuunliljapihan silmukat.


Tuossa elokuun alkupäivinä laitoin tänne kuvaa virkatusta tunikasta. Siellä kerroin virkkaamastani toisesta samanlaisesta tunikasta.

Tässä lanka on Mandarin Petit ja koukku 2,5. Ja ohje tähän löytyy täältä.


Laitanpa tähän vielä erään kuvan käsityöstä, joka ei ole minun tekemäni. Viime vuonna eli v. 2013 tammikuun alusta joulukuun loppuun pidin töissä aina perjantaisin ns. muistiryhmää. Se oli tarkoitettu vielä kotona asuville muistisairautta sairastaville miehille ja naisille. Heitä oli ryhmässä 6-7 henkilöä joka viikko. Järjestin siellä heille kaikenlaista virikettä ja aktiviteettiä unohtamatta tietenkään kädentaitoja. Elokuun puolessa välissä toin kotoa jämälankoja ja pahvisia ympyröitä, ja he opettelivat uudelleen tupsujen tekoa. Uudelleen siksi, että kuten muutkin asiat, myös käsitöitten tekeminenkin oli jo unohtunut. Laitoin heille jokaiselle hakaneulaan kiinni pitkän langanpätkän ja voi sitä innostusta ja iloa kun tupsujen teko onnistui. Joka viikko asia opeteltiin uudestaan ja pikkuhiljaa tupsuja olikin melkoinen määrä.
Toin kotoa vanhan poppanaliinan, johon ompelin tupsut kiinni ja näin hieno seinäryijy siitä tuli...

...eikä kukaan uskoisi, kuinka solmussa langat välillä oli kun niitä vanhoilla vapisevilla käsillä selviteltiin!
(Harmi, että säästösyistä tuo ryhmän vetäminen sitten joulukuussa loppui minun osaltani).




16 kommenttia:

  1. Kyllä sinun tunikasi on upea ja kauniin värinenkin. Ihana on ryijykin! Kyllä kauheaa,kun niiltä säästetään,jotka ei kykene laittaa vastaan.

    VastaaPoista
  2. Kauniita ovat molemmat käsityöt! Itekin oon hoitoalalla ja kyllä nuo "säästöt" suututtaa. Säästöt lainausmerkeissä siksi, että tuollainenkin ryhmä vois jonkun vanhuksen kotona asumisen aikaa pidentää ja säästää kalliilta laitosasumiselta, kun pysyy mieli parempana ja virkeempänä! Paljon näkee tämmöistä näennäistä säästämistä, valitettavasti.

    VastaaPoista
  3. Kaunis tunika.
    Tuossapa myös oiva tapa käyttää jämäkeriä.

    VastaaPoista
  4. Tosi osuva tää siun blogin uusi nimi:) ja toi tunika ,voi että se on kaunis.

    harmi ettei määrärahat riitä pitäpään yllä tuollaisia muistisairaiden ryhmiä ja muitakaan vanhusten virikeryhmiä.
    Sillä tuo ryijy on vallan mainio.

    VastaaPoista
  5. Onnea uudelle nimelle :)
    Kaunis tunika! Ja tuo ryijy on niin ihana.

    VastaaPoista
  6. Onnea uudesta bloginimestä!
    Ihana idea nuo tupsut ja että niistä syntyi seinävaate. Hienoa ideointia! :)

    VastaaPoista
  7. Sievä tunika, tosi kiva malli.
    Ja ihanan pirteä tuo seinävaatekin, hieno idea. Varmasti ollut tekijöille innostavaa :)

    VastaaPoista
  8. Onnea blogisi uudelle nimelle! Tuo lisäys siihen on todella paikallaan ja selventää aihetta. :)
    Kaunis on tunikasi, mutta tuo ryijy se vasta onkin hieno! Hyvä oivallus käyttää jämälankoja.

    VastaaPoista
  9. Voi kuinka kaunis ryijy. Ja kuinka paljon sen tekeminen onkaan tuottanut iloa ja hyvää mieltä tekijöille. On sääli, että nykyään kaikki mitataan vain rahassa. Puhutaan paljon vanhusten ja sairaiden elämänlaadusta ja hyvästä vanhuudesta, mutta sen eteen ei vain kukaan tee mitään. Heidät muistetaan vain vaalien alla ja unohdetaan samontein.
    Mukavaa syksyn jatkoa!

    tiinaliisa

    VastaaPoista
  10. Onnittelut täältäkin uudelle nimelle. Ihana tunika, niinkuin se aiemminkin valmistunut.
    Ihana juttu tuo tupsujuttusi =))

    VastaaPoista
  11. Onnea uudistuneelle nimelle. Kaunis tunika. Hauska tuo tupsuryijy, harmi nuo säästöt, ihan väärässä kohdassa säästetään. Hieno löytö nuo vaunut, olet ne upeasti laittanut kuntoon.

    VastaaPoista
  12. Hieno tunika.
    Pampularyijy on mahtava idea!
    Huomasin uuden nimen heti blogilistalla. :)

    VastaaPoista
  13. Sääli että kaikessa tärkeässä säästetään. Hyvä mieli ja tekemisen ilo kantaa pitkälle, poistaa kipuja, vähentää mielialalääkkeiden määrää, mutta ei nykyisin osata katsoa kauaskantoisesti. Tuijotetaan vain varpaisiin. Tosi sääli. Upean seinävaatteen olette saaneet aikaiseksi. Mä haluaisin sängyn viereen tupsuista tehdyt matot :) Sanna

    VastaaPoista