maanantai 6. joulukuuta 2010

Itsenäisyyspäivänä

Olisikohan jo hieman päivittää tätäkin blogia. En ymmärrä, mihin aika nykyään karkaa, jatkuva kiire on päällä koko ajan ja silti mitään en tunnu saavan aikaiseksi. Joulukiireetkin jo painavat mieltä ja pää on täynnä tekemättömiä töitä. Töissäkin pitää yrittää käydä, vaikka jokaikisen työvuoron jälkeen kaikki kropan nivelet ovat tuskallisen kipeänä.


Syksyllä olin siellä kasvinvärjäyskurssilla ja nyt on sitten siellä värjätyistä langoista valmiina tämä:

Lanka on siis Kauhavan Kangasaitan luonnonvalkoinen 2-säikeinen karstavillalanka joka on värjätty eri kasveilla. Neuloin joka värillä niin pitkästi kuin 100 grammalla sai ja sitten vaihdoin uuden värin.Malli on Moda 5/2010, malli no 31 vähän muunneltuna, eli neuloin tämän ilman sivusaumoja nelosen pyöröpuikolla, sivukavennuksia olen hieman muunnellut ja hihan yläosan pyöriötä jatkanut vähän isommaksi. (Huomatkaa, takki hienosti kiinnitetty hakaneuloilla kiinni, eli nappi vielä puuttuu!)

Tämän jakun neulomisen kanssa oli vähällä tulla melkoinen katastrofi ja tämä lensikin välillä jo melkein ulos asti. Olin nimittäin neulonut tämän jakun jo melkein valmiiksi asti, hihat ja etureunuksetkin olivat jo ommeltuina paikoilleen ja olin neulomassa pääntielle reunusta (eli viittä vaille valmis!). Lapsenlapsoset olivat meillä iltahoidossa ja kuinka ollakkaan, toinen heistä, joka ei koskaan aiemmin ole koskenut mihinkään käsitöihini, oli ottanut sakset ja leikkonut pääntiellä olleen pyöröpuikon neljään osaan ja lisäksi jakkuun halkeamat pääntieltä melkein vyötärölle asti. Tosi nätisti oli neulomus omalla paikallaan enkä tiennyt mitään koko "tihutyöstä", ennenkuin myöhemmin illalla, kun olisin alkanut neulomaan. Kyllä siinä mummu jonkinaikaa hyppeli melkein kattoon asti. No, ei siinä muu auttanut kun alkaa yrittää purkamaan...ja sitä riittikin. Onneksi lankoja oli lisää, värit ovat vain erilaiset kuin olin ajatellut. Ja mitä mummu tästä oppi: ei enää koskaan jätä saksia näkyville silloin kun pikkuvieraita on tulossa!!!

Taas on yksi huivikin valmistunut:
Kummituskukkia vailla niitä kummituskukkia. Kukkien tekeminen on kyllä jo alulla, mutta...
Lanka on Mark&Kattens Spirea, menekki 100 grammaa, puikot 4,5. Aivan ihana lanka, pehmeä ja helposti neulottava ja kun ohjekin on yksinkertainen ja helppo, niin mikäs tämmöistä on neuloa. Tykkään näistä niskasta aloitettavista huiveista tosi paljon.

Käsityömessuilta ostetuista langoistakin on valmistuneet nämä:
 Kämmekkäät eli minulle nivelten lämmittimet. 
Malli on aivan omasta päästä, 12 silmukkaa puikolla, ranteen kohdalla kavennuksia ja levennykset ennen sileää neuletta.
Lanka on Silkkivilla Kipuapu, jonka pitäisi helpottaa nivelvaivoista kärsiviä. Kyllä nämä ainakin lämpimät ovat, terveysvaikutuksista ei vielä tiedä.

Olin himmelintekokurssilla ja siinä on kyllä yksi askartelu, johon hurahtaa, kun sen aloittaa. Alussa tuntui siltä kuin ei olisi ikinä pitänyt lankaa ja neulaa sormissaan, mutta sitkeästi kun harjoittelee, niin tämmöinen on jo valmiina:

Ja pieni joulutähti:
Yhden himmelin olen jo tehnyt työpaikalle ja kaksi olisi vielä tarkoitus tehdä joululahjoiksi.


Ja koska mummukin värkkää olkitöitä, niin pitihän kolmevuotiaankin saada yrittää

Pienillä hikisillä sormilla tehty olkinen kaulakoru.


Itsenäisyyspäivän kunniaksi ajattelin nyt viimeinkin laitella vähän jouluvaloja ikkunaan ja pihalle. Joulunalustunnelmin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti