tiistai 7. toukokuuta 2013

"Turhaa" ja tarpeellista

Otsikko ehkä vähän hämää, koska eihän oikeastaan mikään käsityö ole turhaa. Välillä itsestäkin tuntuu, että oikeiden sukkien, lapasten, pipojen yms. tekeminen on sitä ainoaa oikeaa käsityötä ja kaikenlainen muu näprääminen on taas sitä turhanpäiväistä. No, kaikille käsitöille on aina paikkansa löytynyt ja niille joille ei, on koti  pahvilaatikossa vaatehuoneen nurkassa.

Tässäpä ne aina tarpeelliset, ainakin minulle, joka otan villasukat pois jalasta vasta kesähelteillä

Tavalliset raidalliset perussukat Novita Nalle-langasta. Silmukoita 56 ja puikot no.3. Löysin joltakin nettisivulta hyvän vinkin siihen, miten välttää "pykälä" väriä vaihtaessa eli kun vaihdan väriä, neulon ensimmäisen kerroksen normaalisti ja seuraavalla kerroksella jätän ensimmäisen puikon ensimmäisen silmukan oikein neulomatta. Toimii hyvin.

Sitten sitä "näpräämistä".
Täältä löytyi helppo ja nopea ohje kesäisiin verhonauhoihin.

Neljä nauhaa ja neljäkymmentä kukkaa. Meillä on niin iso tuo ikkuna, etten saanut kuvattua molempia puolia, joten tässä nyt vain toisen puolen verhot.

Patalappujakin olen virkkaillut.
Tähän löytyy ohje kirjasta "Patalappuja a la Carte".

Tähän toiseenkin oli ohje, mutta hukkasin jo sen...
...varmasti tuttu malli monelle.

Onkohan muilla ollut viime aikoina ongelmia kuvien lataamisessa? Nyt ei niiden lataaminen onnistunut Mozilla Firefoxin kautta, mutta kun vaihdoin Operaan, niin sitten vasta onnistui! Ihme juttu.

Olen vähän jo aloitellut pihahommiakin, on vain välillä niin kylmä, ettei siellä oikein ole vielä mukava touhuta.


7 kommenttia:

 1. Kivat raitasukat :)

  Pihalla olisi kiva olla enemmänkin, mutta kun ei villasukissakaan oikein tarkene ;)

  VastaaPoista
 2. Täytyypä kokeilla tuota väriraidan vaihtumis-niksiä seuraavalla kerralla.
  Kauniit verhonpidikkeet, oikein kesäiset ♥ Meillä jo tuntuu kesältä, sillä ulkona on 19 lämmintä, vaikkakin kova tuuli viilentää. Vasta viime viikolla lähti jäät Päijänteestä, joten ihan uimaan ei vielä kannata mennä =)

  VastaaPoista
 3. Nätit raitasukat, ja tosiasiahan on, että villasukkia ei ole koskaan liikaa :) Kivat on verhonpidikkeetkin, kesäiset. Meilläkin aurinko paistaa oikein ihanasti ja mittarin mukaan on lämmintäkin, mutta tuuli tulee pohjosesta.

  VastaaPoista
 4. Kivat sukat ja oi kun nätit nuo verhonpidikkeet ja patalaputkin. Tollasen patalapun kun on viimesenä haluisin kanssa tehdä, olen joskus katsellut ohjetta mutta en päässyt alkua pidemmälle :)

  Mulla ei ole ollut ongelmia latausten kanssa, käytössäni on Chrome... ainoa jonka kanssa en menetä hermojani kun tuolla facebookissa joskus farmipeliäni pelaan.

  VastaaPoista
 5. Sukat ovat kivan rauhalliset ja kesäverhojen nauhat ihanan kesäiset.

  VastaaPoista
 6. Kivat sukat. Lankahamstereista tänne eksyin ja heti täytyi liittyä lukijaksi. Ihania sukkia ja muita juttuja. Täytyy kerätä ideat ja ohjeet ja koettaa saada niitä toteutettukin :)

  VastaaPoista