torstai 7. elokuuta 2014

Virkattu tunika

Törmäsin tähän malliin eräässä facebook-ryhmässä ja koska se näytti niin kauniilta toisten tekemänä, niin päätinpä minäkin yrittää. Yksi ongelmista oli, että ohje on vain kaaviona, eikä lainkaan mitään kirjoitettua ohjetta. Ryhmässä oli kuitenkin ns. keskustelupalsta, jota lukemalla ja josta neuvoja kysymällä ongelmat oli helppo selvittää. Enpä ole kuitenkaan varmaan koskaan eläissäni purkanut niin paljon kuin tätä tehdessä. Ja yleensä tehdyt virheet huomasi vasta muutamaa kerrosta myöhemmin, kun kaavion silmukat ei enää riittäneet tai niitä oli liikaa. Onneksi kuitenkin apua sai tarvittaessa muilta ryhmän jäseniltä ja niinhän tämä vain sittenkin valmistui.

Ohjeesta poiketen jätin viimeisen kerroksen tekemättä ja yhdistin sivusaumat ompelemalla, ohjeen mukaan ne yhdistettiin virkkaamalla. Tein tästä myös vähän pitemmän kuin ohjeen malli jatkamalla helmaosaa muutaman kerroksen verran.

Lanka on Catania-puuvillalankaa, sitä kului tähän 350g, koukku oli 2,5.

Olenpa sitten virkannut jopa vielä toisenkin samanlaisen, eri langasta ja väristä. Toinen yritys onnistuikin jo vähän vähemmillä purkamisilla.

Ohje tämän tunikan kaavioon löytyy täältä.


Minun lempiperennat kukkii...11 kommenttia: