tiistai 18. toukokuuta 2010

Valmista tuli

Ostin viime kesänä Anttilan tarjouskorista kahdeksan kerää Silke Tweed-lankaa. Väri oli sopivasti sinapinkeltainen ja lanka oli muutenkin miellyttävän tuntuista. Mutta niinkuin joskus muulloinkin, en silloin vielä tiennyt, mitä  tästä langasta syntyisi. Taannoin  taas kerran katselin netistä erilaisia neuleohjeita ja silloin löysin tämän. Neuletiheyskin sopi joten tässä lopputulos:
                                        Tappan Zee
                                 Lanka: Silke Tweed
                                 Langanmenekki: n.350g
                                 Puikot: 4,5
Jakun neulominen aloitettiin ylhäältä. Neuloin koko neuleen pyöröpuikoilla, malli oli helppo ja nopea neuloa. Kainaloiden kohdalla työstä jätettiin silmukoita pois ja alaosan neuloin sileää neuletta. Ohjeesta poiketen en tehnyt helmaan enää pitsikuviota vaan neuloin siihen kolmisen senttiä ainaoikeaa ja koska olen PITKÄ, tein muutaman lisäsentin helmaan. Tässä vielä lähikuvaa yläosan pitsiosuudesta:
Ylempi kuva on aika tumma eikä tuo sinapinkeltaista väriä niin hyvin esiin kuin alempi kuva. Olen TOSI,TOSI tyytyväinen tähän. 

Talvella neuloin itselleni tunikan Novitan Puro-langasta. 
Ohje: Novita talvi 2009, malli n:o 36
Langanmenekki oli yhdeksän kerää, koska neuloin tästäkin pidemmän kuin ohjeessa neuvottiin. Tätä neuletta olen pitänyt todella paljon, erityisesti tykkään tuosta roikkuvasta kauluksesta. 

Ja onhan sitä yhdet sukatkin  taas saatettu loppuun. 
                  Kalajoki-sukat
                  Malli: Kalajoki-sukat (pdf)
                  Suunnittelija:Tiina Seppälä
                  Lanka: Vuorelman Veto
                  Langankulutus:90g
                  Puikot: 3mm bambuiset
                  Koko: itselleni sopivat, ehkä joku 41
Kantapään tein ohjeen mukaan,varvaskavennukset normaalit,ei kuten ohjeessa. Näitä oli mukava neuloa, koska kuvio tehdään vain yhdellä puikolla ja muilla neulotaan sileää.
Näiden sukkien ohje on syntynyt Kalajokilaaksolehden sukkakilpailusta ja koska sitä Kalajoella asutaan, niin pitihän ne nimikkosukat viimein tehdä. Aion tehdä vielä joskus toisetkin samanlaiset. 
Aika vaikea kuvata sukkia omassa jalassa...

Viime syksynä tein aika paljon koruja siemenhelmistä. Korujen värkkääminen on semmoista puuhaa, että siihen kun "hurahtaa", niin se on sitten menoa...
Tämä kaulakoru-ranneketju-setti on ensimmäiseni,jossa käytin vaijeria. Vaijeri on hopeoitua, koska en raaskinut ostaa aitoa hopeavaijeria ensimmäisiin kokeiluihin.Vaijeri on kieputettu jigin ympäri ja sinne väliin on pantu helmi. Osat kiinnitetään yhteen, kun kaikki osaset on valmiina. Idean tähän settiin sain ostamani jigin käyttöohjeista ja vinkeistä.
Lähikuva ranneketjusta, josta saa ehkä paremmin selvää:


Siemenhelmikoruista ensimmäisenä tein äidilläni olleen kaulakorun mallin mukaan. Tässä kaulakorussa helmet ovat aika isoja, niillä oli helppo aloittaa. Helmityölanka pujotetaan neulansilmään ja sitten vaan pistellään helmiä jonoon...Ei aivan oikeasti, alussa oli kyllä vaikeaa!!!
Vielä lähikuva:
Koska tämä vuodenaika on niiiiin kiireistä aikaa, ettei käsityöt oikein edisty, laitan tähän kuvia Tilda-ompeluksista, joita tein ennen joulua. 
                                      Unienkelini...


                                          Pupuseni...


                              Jalustalla seisova enkelini...
Alimmainen pulska enkeli-lady on valmispakkauksesta, ylempi samoilla kaavoilla tehty harjoitustyö.

                                  Hiiripesue...isä, äiti ja 2 poikasta.

                Ja samat hiirulaiset omassa korissaan kiltisti istumassa.
Näihin Tilda-hahmoihin olen ottanut ohjeet Tone Finnangerin kirjoista "Tilda, satumainen talvi" ja "Tildan talossa".

Voi jospa vuorokaudessa olisi enemmän tunteja, että ehtisi tehdä kaikki ne käsityöt, joita on suunnitellut. Näitä neuleblogeja kun katselee, niin tuntuu että muut saavat niin paljon tehdyksi. Ehkä se on tämä ikä ja  epäsäännöllinen kolmivuorotyö, joka välillä niin kovasti väsyttää. No, nyt on saatu nauttia niin lupaavista kesähelteistä, että kyllä se taas tästä...


1 kommentti:

  1. Suloisia Tilda hahmoja.
    Hiiret ja enkelit ovat valloittavia, olet taitava!

    VastaaPoista