lauantai 19. toukokuuta 2012

Kesäpipoja

Kevätflunssa iski oikein kunnolla tällä viikolla. Lastenlapset ovat molemmat flunssaisia, työpaikalla melkein kaikki työkaverit ja asukkaat ovat olleet sairaana, joten ei ihmekään, että tulihan se minullekin. Olenkin tänä talvena säilynyt nuhalta ja flunssalta kokonaan, liekö syynä syksyllä ensimmäistä kertaa ottamani influenssarokote. Toivottavasti se tästä pikkuhiljaa helpottaa, tänään olen pitänyt sairaslomaa töistäkin.

Kuten otsikkokin sanoo, olen neulonut pari kesäpipoa. Näitä on hyvä pitää päässä kesällä esim. merellä veneillessä. Minun päähäni kun ei lippalakit passaa yhtään.
                                                      Vajlora
Lanka on Vickie Howell-collection "Rock". Langassa on 40 % soijasilkkiä, 30% villaa ja 30% hamppua.
Aivan ihanan pehmeä lanka ja miellyttävä neuloa. Neuloin tämän nelosen pyöröpuikolla ja kavennusosan päälaella sukkapuikoilla. Lankaa kului vain n. 60g.


Toinen myssy:

                                                      Snowdrop-_Beret
Lanka on sama kuin edellisessä, samoin langanmenekki ja puikot.Yhden virkatun liinan sain valmiiksi asti
Tämän liinan olen virkannut jostakin Lidlistä ostetusta halpalangasta. Tuli vain vähän liian leveä sen piirongin päälle, johon olin tätä ajatellut. Tällä samalla ohjeella olen toissa kesänä virkannut työkaverini äidille samanlaisen liinan, tosin kaksivärisenä ja paljon isompana.

Wool-Eater eli langansyöjä:
Tähän malliin löytyy hyvät, kuvalliset ohjeet täältä
Virkkasin tämän Nalle-langan jämillä.

Virkattuja donitseja:
Virkattu villalanka-sekä puuvillalankajämistä. Tuohon ruskeaan ompelin helmiä koristeeksi, toisessa koristeiden paikka toimittavat nuppineulat. Ohjeet löysin täältä.

Toivottavasti  huomenna olisi jo semmoisessa kunnossa, että pääsisi vähän tuonne pihallekin kupsuttelemaan. Täällä on ollut vasta yksi todella lämmin päivä, joten pihahommatkaan eivät ole oikein nyt edistyneet.
4 kommenttia:

 1. Oletpa oikein urakoinut, pipot on tosi kauniit, ja varmasti lippiksiä kauniinmat.
  Nuo donitsit ovat veikeitä, mukava idea.

  Toivottavasti flunssasi hellittää ja pääsetpihamaalle, täällä kevät juuri parhaimillaan.

  VastaaPoista
 2. Voi että olet ollut ahkerana. Upeita virkkauksia. Pakko kokeilla noita donitseja tehdä Mimosalle leikkimökkileikkeihin.

  VastaaPoista
 3. Tosiaan langansyöjä. Onpa osuva nimi bavarianvirkkaukselle. Tein viime kesänä tuolla mallilla ja lankaa tosiaan meni mahdottomasti.
  Olet ollut tosi ahkera!
  Toivottavasti käsien säryt talttuvat.
  Kiva kun löysit blogiini :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista