keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Lisää valmistuneita

Pikkuhiljaa näitä kesäyön hullutus-projekteja valmistuu. Aika pieniä töitähän nämä tekeleeni kaikki olivatkin, eli ei niissä kauan pitäisi kestääkään, että valmistuvat. Tällä hetkellä tilanne on 20/26 eli kuusi on vielä kesken.

Uusia tekniikoita on tämän myötä tullut kokeiltua. Olen opetellut nyt esim. neulomaan helmien kanssa, koukkuamista sekä sitä niin vaikeaa magic-looppia. 


KYH n:o 5 eli palasista virkattu puserokin valmistui viimeinkin 27.6:

Malli: Moda 3/2006, malli n:o 11
Lanka: Schachenmayr  Cotton Linen Stripes
Menekki: 200g, metrin pätkä jäi 
Virkattu 4,5 numeron koukulla

Palasia puserossa on yhteensä 84 kpl. Suorat etu-ja takakappaleet, ohjeessa neuvottiin ompelemaan kappaleet sivusaumoista ja olalta yhteen, mutta minä virkkasin saumat yhteen palasia yhdistäessä, koska yhdistäminen ompelemalla olisi ollut melko hankalaa.
Palaset virkattiin vain kahdesta kerroksesta, toisella kerroksella ne myös yhdistettiin edellisiin paloihin. Lanka tuntui aluksi liian paksulta ja virkkaaminen hankalalta, mutta työn edetessä se ei enää haitannut. Omasta mielestäni tästä tuli aika nätti!

Kyh n:o 7 elikkä se sormivirkattu huivi valmistui 27.6:
Lankana oli Novita Karuselli, jota meni koko kerä eli 100g.
Tein näitä kolme erimittaista "pötkylää".

27.6 valmistui myös tämä, KYH 15:
Persikkavaahto pitsimyssy
Lanka: Novita Samos
Menekki: n. 60g
pyöröpuikko ja sukkapuikot n:o


KYH n:o 17 eli normaalit perussukat:
Perussukat
Lanka: Admiral(en muista lankafirman nimeä)
Menekki : vajaa 100g
Puikot:2,5


Olisin voinut tehdä pidemmät varret, mutta pelkäsin, että lanka loppuu kesken. Vielä yksi valmistunut, KYH 32:

Lacy Gabled Cell Phone Cozy
Lanka: joku vanha vyötteetön puuvilla
Pyöröpuikko: Drops n:o 2,5


Tässä yritin opetella sitä magic loop-tekniikkaa. Pyöröpuikolla oli mittaa 80 cm. En tiedä, johtuiko silmukoiden vähyydestä että oli niin hankalaa vedellä pyöröpuikon siimaa edestakaisin. Sisukkaasti kuitenkin tein tämän loppuun asti pyöröpuikolla. Mikähän on sopiva pyöröpuikon pituus, jos neuloo esim sukkia??


Vielä on keskeneräisenä puikkovirkattu huivi, Suomu-sukat, koukuttu patalappu, virkattu pikkuliina, virkattu palaliina sekä neulottu kaulahuivi.Näistä en kuitenkaan aio stressata, kyllä ne siitä valmistuu. (Ja onhan tässä vielä aikaa). 


Eilen illalla kävimme taas veneilemässä. Harvoin on ulkomerellä niin tyyntä ja lämmintä kuin oli eilen. Saaressa, missä kävimme, ei ollut edes hyttysiä, joten siellä oli todella mukavaa istuskella. Rene, 6 vee. Tämä lapsenlapsi osaa kyllä nauttia merestä, auringosta ja makkarasta...Kuten me muutkin!

3 kommenttia:

 1. Kaunis tuo pusero, ja on sitten teillä siellä niin ihanat maisemat, että ah.. veneily on tärkeää, itse tykkäämme ain kun ennätämme järvelle. Makkara maistuu!
  Mukavaa kesää :)

  VastaaPoista
 2. Ihana pitsitoppi, tosi kauniin keveä !
  Minun pitää etsiä tuo Moda-lehti esiin.
  Paljon muutakin nättiä sinulla täällä sivuillasi :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos sinullekin kommentistasi blogiini! Sinulla on muuten todella kaunis blogi :) Onkin hauska idea kokeilla Magic Loop-tekniikkaa kännykkäpussiin - en tiedä miten tuo silmukoiden vähyys vaikuttaa neulomiseen, mutta yleensä Magic Loopiin suositellaan vähintään 80cm:n pyöröpuikkoa. Itse olen käyttänyt 100cm ja 120cm pituuksia sukkia neuloessa (kun pyöröllä on kahdet sukat yhtä aikaa)enkä haluaisi lyhyemmällä pyöröllä yrittää. Kannattaa kokeilla mikä pituus sinua miellyttää parhaiten!

  VastaaPoista