lauantai 26. kesäkuuta 2010

Viimeistä viedään...

No niin, nyt se on tehty, kaikki kesäyön hullutuksen aloitukset on aloitettu! Silloin kesäkuun alussa oli jo semmoinen tunne, että mihinkähän sitä on oikein ryhtynyt ja että onko tässä enää aikaa tehdä mitään muuta kuin näitä aloituksia ja tehdä niitä sitten valmiiksi. No, kyllähän tässä on kuitenkin ollut muutakin elämää ja tekemistä kuin nämä. Juhannusta on valmisteltu ja otettu vastaan, lisäksi esikoisemme, joka asuu Saksassa, oli puolentoista viikon lomalla täällä koti-suomessa. Sairaslomalla olen edelleen nivelteni takia, töihin pitäisi yritellä heinäkuun toisena päivänä. Saas nähdä, kuinka onnistuu.(Töihin ei ole ollut yhtään ikävä, työkavereita sitäkin enemmän).

Enivei, sitten näitä käsitöitä. 

Valmiina ovat:
18.6 aloitettu virkattu ja tärkätty pitsikori valmistui 23.6. 
Malli: Novita kesä 2010, malli n:o 84
Lanka: Novita Kotiväki valkoinen, koukku 2,5
"Säilytyskori", aloitettu 18.6, valmis 24.6.
Malli: Novita kevät 2010
Lanka: Novita flip-flop, koukku n:o 5
Tästä piti tulla kynille säilytyskotelo, mutta tämähän on aivan selvästi koukkujen koti.

20.6 aloitin neulomaan sukkia:
 Suomusukat alullaan.

21.6 kokeilin jotakin, mitä en ennen ole tehnyt eli koukkuamista:

Ohjeet löysin Novita-lehden tekniikka-sivuilta. En ole varma, kuuluuko se tehdä näin ja onko jälki oikean näköistä, mutta näin minä ohjeet ymmärsin.
Patalappu hyvällä alulla.


Aiemmin kesäkuussa virkkaamani tomaatinsuojuksen johdosta aloin etsiä netistä neulottujen hedelmäsuojusten ohjeita. Ja löytyihän niitä, 22.6 aloitin ja samana päivänä valmistui omenalle "mekko": 

Lankana  vyötteetön vanha paksuhko puuvillalanka, puikot 4,5. Lankaa ei kulunut juuri yhtään, lisäksi näitä on hauska tehdä. 


23.6 opettelin taas uutta, elikkä magic loop-tekniikkaa:
 Kännykkäkotelon alkua.


24.6 aloitin virkkaamaan palasista liinaa: 
Tämä on ehkä se kyh-työ, jonka kanssa voi tulla kiirettä heinäkuun lopulla...Valmiin liinan koko pitäisi olla n. 45x80 elikkä kyllä tässäkin virkkaamista piisaa.
25.6 alulle pääsi virkattu pikkuliina:
Valmiin liinan halkaisija pitäisi olla noin 30 cm, ohjeen liina on 46 cm, täytyy kai vähän miettiä silmukkamääriä uusiksi..


Ja sitten, viimeistä viedään. Tämän päivän eli viimeisen aloituspäivän 26.6 aloituksena on tämä:
 Easy Drop Stitch Scarf
Helppo malli, pudotetuilla silmukoilla tulee ehkä nopeasti valmista. Lanka on jotain aikoinaan ostettua akryyli-lankaa, puikot ovat n:o 5.Juhannusta kun tässä nyt juhlitaan ja juhannusruokia grillataan ja syödään, niin tässäpä meidän juhannuskala:
Ulkomerestä pyydetty komea merilohi, painoa 8,5 kiloa.Tästä on nyt tehty keittoa, savustettu ja grillattu, nam-nam, todella maukasta.
Meren rannassa asuminen on muutenkin mukavaa kuin vain kalansaannin kannalta. Saaristoon pääsee uimaan, veneilemään, grillaamaan makkaraa ja keittämään vaikka merivesikahvit. (Meillä on kyllä aina hanavesi astiassa mukana).

Juhannuksen aikana näytti tältä:

Ulkomeren "reunalla", jossain taivaanrannan takana kaukana on Ruotsi... Saariston kauneutta:

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!

1 kommentti:

  1. Voi miten kauniita kuvia saaristosta.
    Ilmeisesti Sisko itse on tuossa uimassa?
    Minä onneton en olekaan vielä veteen päässyt, kuin veneen kanssa vain, se asia pitää korjata pian.
    Komea merilohi kuvassa, nams, mitä herkkuja teillä on ollut :)

    VastaaPoista