torstai 4. lokakuuta 2012

Olga-sukat

Joskus aikoinaan olin neulonut Novitan 7-veljestä raita-langasta itselleni neuletakin. Ikinä en ole kyseistä takkia päälläni pitänyt, joten nyt kun tässä pari viikkoa vähän siivoilin varastoa, niin päätin purkaa koko tekeleen. Melkoisen määrän siitä saikin lankaa. Uudelleen käytettynä takki-vainajasta syntyivät nämä sukat

Olga-sukat
Lankaa sain näihin sukkiin kulutettua 157g. Silmukoita laitoin sen 64, kuten ohjeessa neuvottiin. Puikot olivat 3,5, jotenkin tuntuu, että minun käsialalleni kyseiseen lankaan sopii nuo pienemmät puikot.

Nyt on ainakin varressa tarpeeksi pituutta.Samassa rytäkässä purin vielä toisenkin 7-veljestä-langasta neulotun neulejakun. Ällöttävän väristä sinapinkeltaista lankaa, joskus jostakin alelaarista ostettua. Tuosta pihalta sitten leikkasin viimeiset Tarhakäenkaalit ja laitoin ne väripataan kiehumaan. Siivilöin jätökset pois ja pistin tämän keltaisen langan sinne liemeen. Lopputuloksena sain todella nättiä vihreää lankaa

Alla oleva keltainen kerä on alkuperäinen väri. Tarhakäenkaali antaa kyllä tosi hyvin väriä, vaikka minulla oli niitä vain puoli ämpärillistä ja tuossa lankavyyhdissä on lankaa yli 200g.


Viikonlopputyöt on taas tulossa, harmittaa vähän, kun jää käsityömessut Seinäjoella nyt käymättä. Tampereen messuille marraskuussa on kuitenkin jo varattuna kyyditys ja hotellihuone, joten jotakin mukavaa kuitenkin on odotettavissa myöhemmin.

24 kommenttia:

 1. Nätit Olgat ja erittäin hyvä neulottava malli.

  VastaaPoista
 2. Takkivainaan uusi elämä sukkina :)On kyllä upeat Olgat.

  VastaaPoista
 3. Upeat pitkävartiset sukat, ja tuo langan väri on kaunis.
  Hyvä idea värjätä lanka uudestaan, jo salkuperäinen sävy ei miellytä.

  VastaaPoista
 4. Kauniit pitkävartiset Olgat, varmasti lämmittävät ihanasti!

  VastaaPoista
 5. Purkaminen kannattaa aina. Vai miten se oli. :) Kauniit sukat ja aivan ihanan väristä tuo vihreä lanka <3

  VastaaPoista
 6. Ihanat sukat ja mainio vihreä lanka! Käytitkö tarhakäenkaalin kanssa jotain puretusainetta, vai värjäsitkö sellaisenaan ilman ylimääräisiä kemikaaleja?

  VastaaPoista
 7. Noista sukista tykkään tosi paljon !

  VastaaPoista
 8. Kauniit sukat!T: Sny

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentista blogissani. Kauniit sukat on tosiaan ja varsilla hyvin pituutta =)

  VastaaPoista
 10. Kauniit sukat tuli takista :) Kiva kun saat käyttämättömiä hyötykäyttöön ja vielä itse värjättyä noin kauniisti :)

  VastaaPoista
 11. Ihanat sukat, niin kaunis malli.
  Langoista tuli kauniin väristä.

  VastaaPoista
 12. Käyttämättömistä vanhoista vareksista sukeutui uljaita joutsenia. Olgat ovat upeat ja liemessä porisseesta langasta tuli mitä mainioimman väristä.

  VastaaPoista
 13. Tampereen messuille minäkin suuntaan.

  VastaaPoista