torstai 14. lokakuuta 2010

Sound of silence...

Hiljaiseloa on tämä blogi viettänyt viime aikoina. Siihen on kuitenkin kaksikin syytä. Ensinnäkin niska oli täysin jumissa parisen viikkoa. Pää ei kääntynyt juuri mihinkään suuntaan ilman kipua, ei siinä sitten paljon käsityöt edistyneet. Sitten kun niska ja hartiat vähän olivat jo parempana, iski tämä kamala syysflunssa. En muista, milloin olisin sairastanut tällaista tautia viimeksi. Kuumetta on ollut nyt jo toista viikkoa, yskä on NIIN kamala, ettei öisin saa kunnolla nukutuksi. Yskiminen vie kyllä ihmiseltä kaikki voimat, samoin jatkuva nenän niistäminen. Antibioottikuuristakaan ei ole ollut mitään apua, joten virusperäinen flunssa tässä taitaa olla kyseessä. Eipä sitä osaa ihminen arvostaa omaa terveyttään, ennenkuin sairastuu. Aina tulee valiteltua kaikista pikku asioista vaikka saisi olla tyytyväinen, että on edes terve. No, jospa tässä nyt sairastaisi koko talven edestä.Seinäjoella käväistiin käsityömessuilla parisen viikkoa sitten. Paljon oli taas nähtävää, aikataulu oli vain niin tiukka, että melkoisella kiireellä mentiin paikasta toiseen. Ostoksiakin tuli taas tehtyä, vaikka tarkoitus oli pääasiassa vain katsella.
                      Lankoja...


                      Tarvikkeita...


                    Ja lisää lankoja...

Kaikki nämä tulee suureen tarpeeseen, kuten kaikki lankahamsterit hyvin tietää...
Marraskuussa on tarkoitus mennä vielä Tampereen käsityömessuille.

Olen minä käsitöitäkin kuitenkin vähän saanut valmiiksikin:

 Paraphernalia
Lankana minulla oli tässä Gjestalin Maija.
Puikot kolmosen bambupuikot
Langanmenekki oli pikkuista vaille sata grammaa, näihin sukkiin tuli kyllä tarpeeksi mittaa, yleensä minä teen liian lyhyen varsiosan.
Maija on todella miellyttävä sukkalangaksi ja mukava neulottava. Ja kun mallikin oli mielenkiintoinen, niin mikäs näitä oli tehdessä. Nämä olivat muuten elämäni ensimmäiset palmikkokuviolla tekemäni sukat.(Mutta ei varmaankaan viimeiset). Nämä sukat ovat menossa Sukkasatoon.

Ja huivikin on valmis tai on oikeastaan ollut jo pitkään, en ole vaan saanut sitä pingotetuksi:
Lankakomeron 22 leaves shawlette

Lanka on Novitan Florica, jota kului vajaa sata grammaa. Puikkona oli Addin 4,5 pyöröpuikko. 
Mukava malli, vihjeitä vain tuli niin nopeasti, että taisin olla jälkijunassa kulkija koko ajan. Valmiiksi tuli kuitenkin. Välillä piti vähän tehdä omia säätöjä, kun kaksoislangankierrot ja normaalit langankierrot meni välillä sekaisin. Kaunis malli ja tuli kuitenkin melko isokin, vaikka neuloessa luulin tästä tulevan melko pienen. Tämän voisi tehdä vaikka uudestaankin ja tehdä siihen neulomalla tuon reunuksen. 


Ensilumikin satoi sitten tänään, täällä on maa jo kokonaan valkoinen. Pysyväähän tämä ei vielä voi olla, mutta pientä esimakua tulevasta talvesta kuitenkin. Talventuloa odotellen...5 kommenttia:

 1. Oi kuinka kauniit sukat ja huivi. Kovasti sormia syyhyttäisi huivin teko, mutta ensin nuo pienemmät pakolliset työt pois alta.

  Sairastaminen on kyllä varsin ikävää. Itsellä selkä kenkkuilee eikä tämäkään mukavaa ole. Toivottavasti sairastelut ovat siellä suunnalla ohi... Mukavaa seuraavan paketin odotusta =)

  VastaaPoista
 2. Ihana nuo paraphernaliat. Mäki oon alottani niitä, mutta purkuun meni ku ois tullu liian pienet (liian ohut lanka ja puikot). Mutta toivottavasti jonain päivänä teen ne.
  Ja kohtalotoveris oon flunssan suhteen. OOn ihan täynnä ´koko tautia jo. Ei oo ollu yskä ku kuukauen jo eikä meininkiäkään ohimenemisestä. Huokaus. Sammaa toivon että talaven flunssat ois sitte tässä.

  VastaaPoista
 3. Suosittelen mitä ystävällisimmin teitä tarkkailemaan postianne ;)

  VastaaPoista
 4. Sukkamalli on tosi kaunis. Minulla on vasta toinen sukka valmiina. Huivi on myös kaunis.

  VastaaPoista