perjantai 13. helmikuuta 2015

Tiskirättejä

Olen joskus aikaisemminkin tehnyt puuvillalangasta virkkaamalla ja neulomalla tiskirättejä. En ole mitenkään erityisemmin niistä tykännyt, minusta ne ovat olleet jotenkin jäykkiä ja kovia eikä niiden imutehossakaan ole ollut kehumista. Monessa blogissa on kovasti kehuttu bambulangasta tehtyjä tiskirättejä. Minunkin lankavarastostani löytyi joskus aikoinaan ostettuja bambulankoja, joten tein niistä sitten virkkaamalla kokeiluversiot.Nämä on virkattu neljän numeron koukulla ja lankaa on jokaiseen käytetty koko kerä eli 50g.


Tiskirätteihin löytyy ohjeita netistä vaikka kuinka paljon. Tämä löytyi joltakin ruotsinkieliseltä blogisivulta, jonka osoitetta en enää muista. Lähikuvasta selviää kuitenkin hyvin, miten nämä on virkattu.


14 kommenttia:

 1. Kivannäköisiä ovat :). Pitäisi vissiin itsekin kokeilla, minulla kanssa kokemus vähän kehnonlaisesti imevistä puuvillaräteistä. Josko tuo bambu olisikin se avainsana tässä...

  VastaaPoista
 2. Virkkaat todella kaunista jälkeä! Lankojen vyötteisiin kääräistynä ovat todella tyylikkään ja houkuttelevan näköisiä.

  VastaaPoista
 3. Hienon näköisiä rättejä! Minulla on vielä bambu kokeilematta, tarkoitus kyllä olisi. Puuvillarätit alkoivat imeä oikein hyvin muutaman pesun jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Nättejä rättejä, itse olen tehnyt Hanko-langasta ja kyllä ne on sitten käytössä pikku hiljaa ruvenneet toimimaan :)

  VastaaPoista
 5. Mukavan näköisiä rättejä, miusta nuo bambusta tehdyt on käytössä parhaat

  VastaaPoista
 6. Kauniita tiskirättejä. Banbulanka on kivan tuntista virkata. Tuollaiset ovat myös ihania tuliaisia =))
  Kaunis tunika tuolla alenpana. Lankaa pitää hamstrata silloinkun saa halvalla ;))

  VastaaPoista
 7. Kauniita.'Mukavaa Ystävänpäivää sinulle.

  VastaaPoista
 8. KAuniita! Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 9. Ihania! Taidankin napata tästä mallin tuleviin rätteihin ;)

  VastaaPoista
 10. Suhtauduin kanssa vähän epäilevästi noihin tiskirätteihin. Tein sitten bambulangasta yhden kokeeksi, tosin en ole käyttänyt sitä tiskirättinä vaan lavuaarin puhdistukseen. Siinä ainakin on toiminut.
  Kaunis pusero tuolla alenpana.

  VastaaPoista
 11. Minä olen käyttänyt jo vuosia pelkkiä neulottuja ja virkattuja rättejä. Itsellä käytössä lähinnä puuvillaisia, mutta löytyy myös bambusta ja pellavasta neulottuja. Itse tykkään puuvillaisista melkein eniten ja bambuisista taas vähiten. Bambuiset on jotenkin liian lötköjä, kun taas puuvillaiset on jämäkämpiä ja niillä saa hinkattua tahrat hyvin pois.

  Alussa neulotut rätit ei tosiaan tahdo toimia, mutta kun pesee pari kertaa, niin sen jälkeen toimii hyvin.

  VastaaPoista
 12. Tuohan on kiva idea säästää vyöte rätin ympärille, jos antaa lahjaksi!

  VastaaPoista
 13. Kauniin näköinen malli ja kiva idea tuo vyöte ympärillä. Sopisi kesätuliaiseksi. :)

  VastaaPoista