torstai 26. helmikuuta 2015

Nyöritetyt sukat

Nykyään netistä ja lehdistä löytyy sukkamalleja äärettömät määrät. Yhdet kivat sukat löytyi Nemirannurkkaus-blogista. Nämä sukat on aloitettu sukan etureunasta joustimella.


Sukat on neulottu poikittain aloittaen 2oikein, 2 nurin joustimella, sitten neulotaan ainaoikeaa ja sukka lopetetaan taas joustimella. Sukansuu ommellaan kiinni, jolloin syntyy lopullinen sukanmuoto ja lopuksi virkataan reunus, johon nauhat nyöritetään.

Aluksi sukka vaikutti ihan yksinkertaiselta, mutta ei sitten sopinutkaan minun paksunlaisiin pohkeisiini. Jo ihan fysiologisestikin ajatellen, onko jollakin nilkka samanvahvuinen kuin pohje? Niinpä tein sukan varteen lyhennettyjä kerroksia.

Kerroksen alusta neuloin 35 silmukkaa, palasin takaisin ja neuloin 2 seuraavaa kerrosta normaalisti oikein. Sitten seuraavalla kerroksella neuloin 45 silmukkaa, palasin takaisin ja neuloin taas 2 kerrosta oikein. Toistin nämä lyhennetyt kerrokset yhteensä kolme kertaa ja vasta sitten sain varresta sopivan kokoisen omaan jalkaani, eli nyt varsi on pohkeesta leveämpi kuin nilkasta.

Lanka on Novitan Nostalgia ja valkoinen 7-veljestä. Puikot olivat no. 4. Nostalgiaa kului reilusti yli ohjeessa mainitun yhden kerän, johtui varmaan noista levennyksistä pohkeen kohdalla.

Nyörit olen tehnyt virkkaamalla ensin sopivan määrän ketjusilmukoita ja niihin sitten kiinteitä silmukoita.

22 kommenttia:

 1. Vautsi, hauskan näköiset sukat! Enpä ole tämmöisiin itse ennen törmännyt! :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat =))
  Minullakin on tuo malli ja ajatuksena olisi tehdä ne joskus.. katsotaan kaikkea ei kuitenkaan tule tehtyä mitä ajattelee....

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavat!
  Minä olen PAKSUpohkeinen. Saappaita on ollut vaikea löytää, jos niissä on vetoketju, mihin yritän pohkeitani sulloa.

  VastaaPoista
 4. Sievät sukat ja malli tosi mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
 5. WAUDE. Ihanat sukat.
  Ennenvanhaan näitä sukkia tehtiin saamelaispukujen väreillä ja kuvioilla
  samalla tavalla. Tämä on nykyaikaa. Pakko kokeilla.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 6. Kivan näköset ja -väriset. Meiän äiti teki noita neulekoneella, kun olin pieni.

  VastaaPoista
 7. Tämä malli se vaan on aina niin nätti! Hyvät värit oot valinnut sukkiin :) Itekin taannoin neuloskelin sukat tällä ohjeella.

  VastaaPoista
 8. Hienot sukat! Pitäisi kai itsekin joskus tuollsisia kokeilla...

  VastaaPoista
 9. Ihanat sukat! Tekisi mieli itsekin kokeilla. Noilla sinun ohjeillasi voisivat sopia minunkin paksuihin pohkeisiini. :-)

  VastaaPoista
 10. WoW! Tommoset sukat pitää kutoa.
  Sukkelia puikkoja sekä viihtyisää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 11. Sain toivesukkaesityksen näistä sukista ja ajatteli ehdottomasti hyödyntää tuota ideaasi pohkeen muotoilusta - kiitos vinkistä!! Teitkö "levennykset" pohkeen molemmin puolin (2*3 levennystä) vaiko vain sisäreunalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, kun sain sukat puikoille, sain levennyksetkin kohdalleen!
   Nyt vaan sitten jännitän, miten istuvat saajan somiin sääriin! :o)

   Poista
 12. Kiitos kivasta blogista! Seuraan blogiasi säännöllisesti. Annoin sinulle blogissani (Sammakon sunnuntai) tunnustuksen ja Liebster Awards -haasteen.

  VastaaPoista
 13. Voi kuinka nykyään on paljon kauniita sukka malleja, mutta vain harvoja jotka osaa niitä tehdä, no sinä ainakin oot tehnyt niin kauniit sukat. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 14. Huikeat!Minäkään en ole ennen törmännyt tähän malliin.

  VastaaPoista
 15. Onpa upeat sukat <3 <3 kunpa itsekin osaisi käsitöitä ..... !

  VastaaPoista
 16. Voit julkaista videon kuinka ompelet sellaisia sukkia tiktokiin ja saada lisää tykkäyksiä täältä https://viplikes.fi/tiktok/tiktok-likes/

  VastaaPoista