lauantai 22. tammikuuta 2011

Värivirhettä...

Vaikka useimmissa neuleohjeissa neuvotaan ja järkikin sen sanoo, jos sen omistaa, että KANNATTAA OSTAA NEULETYÖHÖN KAIKKI TARVITTAVA LANKA KERRALLA! No, minäkin ostin, kaksi eri ostoskertaa ja koko tarvittava määrä oli kasassa. Neuleliivi hyvälle alulle, miellyttävä lanka ja nopea malli, kunnes...
Siis lankakerissä sitä ei huomaa, mutta neuleessa sitäkin selvemmin: NE ON ERI VÄRJÄYSERÄÄ!!! Neuleliivin takakappale on melkein kädenteihin asti valmiina, ja minulla on 4 kerää ja 5 kerää lankaa, molemmat eri värjäyserästä. Sillälailla...

Yhden jämälankasutturan sain pois käsistä. Siitä tuli nämä:

 Feeties by Anna Sahakian. Tämä ohje löytyy Ravelrystä. Nopeatekoiset tossukat, joihin saa kulutettua noita langanloppuja. Tein nämä Novitan Jussi-langasta, jota kului noin vajaa 50 grammaa, puikkokoko oli 3,5.
Yhdet sukatkin ovat olleet jo valmiina jonkin aikaa, mutta olivat unohtuneet lankakorin pohjalle:

Strawberry Field-sukat
Lanka oli muistaakseni Admiral, väri on luonnossa tosi makean vihreä, kuva haalistaa väriä aika lailla. Puikot olivat 2,5 ja lankaa kului melkein koko sadan gramman kerä.

Lankakorista löytyi vajaa kerä mustaa Novitan Softy-lankaa.Siitä tuli pipo:

Silmukoita 68, puikot no. 7, langanmenekki jotakin 50 grammaa. Olen viime- tai toissatalvena tehnyt tästä langasta myös kaulahuivin.

Lunta on tullut yön aikana taas runsaasti lisää. Isäntä kävi jo katollakin työntämässä enimpiä lumia maahan. Tämä lumimäärä jo kyllä riittäisi tälle talvelle, kohta ei enää tiedä, mihin sitä pihalta lumikolalla siirtäisi.5 kommenttia:

 1. Voi harmin paikka tuon langan kanssa. :( Ei voi muulla lohduttaa, kuin että tekevälle sattuu, jos sekään nyt lohduttaa. ;)

  Minäkin olen tehnyt aiemmin samantapaisia tossuja paljonkin. Jossain vaiheessa aloin tehdä niitä kärjestä aloittaen ja tein siitä blogiini ohjeenkin.

  VastaaPoista
 2. Mä olen jo pitemmän aikaa täällä käynyt kurkkimassa ja neuleita näyttää valmistuvan kuin sieniä sateella! Upeat nuo sukat. Se tosiaan on aina hyvä,kun saa jämiä pois kulutettua. Se on kyllä kenkkumaista,kun joskus langan kanssa erehtyy ja onkin eri värjäyskertaa nim: kokemusta on.

  VastaaPoista
 3. Lankaahan on kulunu ihan kiitettävästi pois nurkista! Sukat on tosi kauniit ja tossutkin kivat.

  VastaaPoista
 4. Voi että, tuo langan väri kyllä varmasti harmittaa! Itse sain vastaavan tilanteen kerran korjattua niin että tein vaihtumiskohtaan muutaman kerroksen helmineuletta, ikään kuin muka koristeeksi, se sekas niin paljon ettei värieroa enää huomaa. Hienoja töitä sulla :)

  VastaaPoista
 5. Voi harmi tuota lankaa. Oletpa ollut ahkerana. Nuo neuleesi ovat ihanat

  VastaaPoista