lauantai 18. elokuuta 2012

Eeva-nilkkasukat

Huonosti nukutun yön jälkeen oli niin mukava nousta auringonpaisteeseen ja lämpimään aamuun. Yöllä piti monta kertaa nousta ylös, kaikki nivelet tuntuivat niin kipeiltä ja jäykiltä, että hyvää nukkuma-asentoa ei tahtonut millään löytyä. Ei varmaan kukaan, joka ei ole sitä itse kokenut, tiedä minkälaista se on, kun kaikkia niveliä särkee. Kylmäpusseilla "vuoraaminen" helpottaa aina vähäsen ja nyt sitten päivän päälle paikatkin tästä toivottavasti notkistuvat.

Tässä parina päivänä kun olen tuossa terassilla lankoja värjäillyt, on siinä samalla ollut aikaa neuloakin. Löysin eräästä lehtisestä kivan sukkaohjeen

Eeva-nilkkasukat, malli: Pirkanmaan kotityö Oy.
Lanka on Pirkanmaan Kotityö Oy:n Kirjo-Pirkkalankaa, jota kului näihin 48g. Puikot olivat 2,5.
Ohjeessa oli tuossa päällä palmikkokuvio, mutta minä jätin sen pois. Nämä tuntuvat pysyvän hyvin jalassa, koska näissä on tuo korotettu osa kantapään takana.


Säilykelihapurkkikin voi käytön jälkeen vielä olla hyödyksi. 

Siitä saa vaikka neulatyynyn.

Päällystin kankaalla sen purkkiosan, tyynyosan täytin askarteluvanulla ja liimasin kiinni alaosaan. Vielä vähän pitsejä päälle ja nyt minulla on neulatyyny, johon mahtuu paljon neuloja.

Mies lähti jo aamusella merelle verkkoja nostamaan, tiedä vaikka tänään herkuteltaisiin savustetuilla ahvenilla!

12 kommenttia:

 1. Kivan malliset sukat !
  Oi miten kaunis pitsinen neuletyyny. Tuo on oikein koristekin :)

  VastaaPoista
 2. Ihana neulatyyny! Itselläni on joskus yläasteella ommeltu käytössä, josta pistää neulat aina läpi ja sormiin. Siitäpä pukkasi idean.... taas yksi (päässä) aloitettu työ, milloinkahan saisi jonkun siistä monista valmiiksi. :o) Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Mukavan malliset sukat, ja tuo neulatyynysi on hyvä idea vanhoille purkeille.

  Kipeät nivelet vaivaat täälläkin.Olen tähänasti iloinnut ettei sormissani ole nivelrikkoa, no nyt on ,oikean käden pikkurilli kääntyilee ja kipu on hirveä.

  VastaaPoista
 4. Voi harmistus noita kipuja. Toivottavasti ensi saat vähän paremmin nukuttua!

  Kiva sukat ja aivan hurjan hieno neulatyyny!

  VastaaPoista
 5. Onpa kivat sukat ja tuo neulatyyny on tosi kaunis.
  Toivottavasti kivut hellittävät. Kamalaa, jos kipu häiritsee nukkumista.

  VastaaPoista
 6. Hienot sukat ja niin kaunis neulatyyny, hyvä kierrätysidea:) Tuo lankojen värjays vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, niin kauniita värejä saa kasveista aikaiseksi.

  VastaaPoista
 7. Hienot sukat ja niin kaunis neulatyyny, hyvä kierrätys idea:)

  VastaaPoista
 8. Kivat sukat. Noita katselin ja ajattelin tehdä nallesta sellaiset yösukat...malli kun on kiva. Suorastaan kaunis tuo neulatyyny ja niin romanttinen.♥

  VastaaPoista
 9. Kivat sukat ja suloinen neulatyyny! Toivottavasti särky on jo hellittänyt ja saat nauttia lämpöisistä päivistä :) Tietosi sain meidän sny:vä emolta ja heti kun kerkesin tulin blogiasi kurkkaamaan ja tutkimaan ja tutustumaan sinuun paremmin :) T:Sny-parisi

  VastaaPoista
 10. Kauniit sukat ja hieno idea ja toteutus neulatyynyksi.
  Aivan upean värisiä lankoja olet värjäillyt.

  VastaaPoista