perjantai 15. huhtikuuta 2016

Aprillitonttuja

Varmaan olen joskus tänne kirjoittanut, että täällä meidän pikkukylällä kokoontuu joka torstai-ilta joukko innokkaita käsityöntekijöitä  semmoiseen meidän aivan omaan käsityöpiiriin. Meillä ei ole ohjaajaa eikä vetäjää, jos joku keksii jotakin uutta, niin sitä sitten yhdessä opetellaan. Toki siellä voi vaikka neuloa pelkkiä sukkiakin, jos siltä tuntuu.

No, meillä oli aikomus ennen joulua järjestää tontuntekokurssi, johon meillä oli sitten jo opettajakin tiedossa. Kaikenlaisten sairastapauksien ja vuorotyöläisten hankalien työvuorojen yhteensovittamisen kanssa kurssia ei silloin saatukaan järjestymään. Nyt sitten keväällä tämä kyseinen opettaja lähetti sähköpostia ja kyseli kurssin järjestämistä. Saatiinkin sitten aika järjestymään - aprillipäivälle.

Jo perjantai-iltana kokoonnuimme ensimmäisen kerran aloittelemaan tonttujen tekoa ja lauantaina sitten oltiinkin koko päivä täydessä touhussa.

Kovin on monenlaista työvaihetta, ennenkuin tonttu valmistuu. Kasvojen maalaamisella aloitettiin ja tontun perusrungoksi väännettiin rautalankaa, joka sitten päällystettiin matonkuteella, superlonilla ja kevytvanulla.


Tuon isomman tonttupojan tein siellä kurssilla ja pikkutonttu valmistui sitten kotona.

Kasvonpiirteiden maalaaminen oli kaikkein vaikeinta eikä näistä kyllä kovin edustuskelpoisia tullutkaan.Koska haluan pitää näitä tonttupoikia esillä muulloinkin kun jouluna, niin halusin näille vaatteet, jotka ei olisi niin jouluisia. Isomman tontun pipon ostin kirpparilta ja neuletakin tein omasta vanhasta neuletakista. Pienemmän tontun takin ompelin fleecekankaasta ja housut ostin kirpparilta. Molemmilla on uudet neulotut sukat ja lapaset.
Sitten jouluksi he molemmat saavat punaiset tonttulakit, punaiset takit ja harmaat housut.

8 kommenttia:

 1. Ihanat tontut.Noinhan ne on kiva pitää esillä muulloinkin kun vaatteet eivät ole joulunpunaiset.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat nuket! Eihän tuollaisia kannata piilossa pitää joulua odottamassa. On varmaan ollut iso työ noiden teossa, mutta lopputulos kyllä palkitsee.

  VastaaPoista
 3. Oikein veikeät ilmeet ja hienot takit!

  VastaaPoista
 4. Upeat, veikeän ilmeikkäät tontut. Olisi sääli pitää näitä esillä vain jouluna.

  VastaaPoista
 5. Tosi hienot tontut. Ei niitä piiloon saa panna, esille vaan ja kunnia paikalle.

  VastaaPoista
 6. Oi, miten hauskat tonttupojat :)

  VastaaPoista