sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pientä virkkausta ja uusia työkaluja

Kävin ystäväni kanssa viime viikolla shoppailemassa lähikaupungissa. Melkein jo kotona päätin, että en osta lankaa ja niinhän se päätös sitten pitikin. Työkaluja käsitöitä varten kuitenkin ostin...

Uudet kanttiset sukkapuikot. Näitä kantikkaita minulla on ollut jo aiemminkin, mutta metallisina ja olen kyllä tykännyt niillä neuloa.Ostin pitkän metallisen virkkuukoukun.
Naapurini oli keväällä Tallinnan Karnaluksissa käydessään ostanut tällaisen itselleen ja hän kehui kovasti, kuinka hyvä tämmöisellä pitkällä koukulla on virkata noita mattoja. Kyselin tämmöisen koukun saatavuudesta jo aikaisemmin eräältä lankakauppiaalta ja niinpä tämä olikin sitten tilannut minulle tämän koukun. Koukun pituus on 35 cm ja tästä saa kyllä kunnon seiväsotteen trikookudetta virkatessa.Ja sitten se turha ostos
Tuommoinen rinkula, joka laitetaan sormeen kirjoneuletta tehtäessä. No joo, joko en osannut laittaa tuota oikein tai sitten syy on jossakin muussa, mutta olisi kannattanut jättää ostamatta.Koska ne sukat on edelleen päättelemättä, niin laitanpa tähän vielä kuvat virkatuista lasinalusista.
Lanka on Novita Tennessee ja koukku oli no. 4.

Virkkasin näihin 9 kerrosta kiinteitä silmukoita ja lopuksi tuon piparkakkureunuksen.


Oikein hyvää aurinkoista sunnuntaita kaikille ja kovasti kiitoksia kaikista kommenteista!

11 kommenttia:

 1. Mie sain koekäyttöön tuollaset puiset puikot, ja palautan ne, en tykännyt yhtään sain jopa tikun sormeen.
  Mutta tuo pitkä koukku vaikuttaa mielenkiintoiselta, varmasti hyvä juuri mattojen teossa.
  Ihanan juhlavat lasinaluset.
  Mukavaa kevättä

  VastaaPoista
 2. Hyvää ja huonoa hankintaa, tuo virkkuukoukku näyttää kyllä kivalta.
  Nättejä lasinalusia :)

  VastaaPoista
 3. Minä taas tykkään noista kantikkaista puikoista! Virkkuukoukkua en noin pitkää omista, mutta koukkumiskoukkuja kylläkin.
  Lasinaluset ovat tyylikkäät!

  VastaaPoista
 4. Kauniit lautasenalustat. Nuo puikot ovat hyvät, voin omasta kokemuksesta sanoa. Kivan koukun olet ostanut ja tuo lanjan juoksutin on mainio =))
  Mukavaa kesä aikaa sinulle =))

  VastaaPoista
 5. Minä tykkään noista kantikkaista puikoista. Silmukat pysyy puikolla, eikä putoa, vaikka käsialani on aika löysää. Samoin tykkään hiilikuitupuikoista. Virkkuuurintamalla on ollut nyt hiljaisempaa ja koukut on ihan niitä vanhoja tavallisia.

  VastaaPoista
 6. Noin äkkiä katsoen ei ois mun juttu toi kirjoneule värkki. Minä pidän sormea kiinni neuleessa. Joskus oon koittanut pitää sojossa, kun oon matkinut kaveria. Ei onnistu. Kivat noi lasinalustat.

  VastaaPoista
 7. Enpä ole ennen kanttisia puikkoja nähnyt. Onko niillä hyvä kutoa (neuloa)? Tuo "rinkulakin on uusi tuttavuus.

  Mutta onhan kauniit lasinaluset☺

  VastaaPoista
 8. Tyylikkäät lasinaluset.
  On monta kertaa pitänyt hankkia kantikkaat puikot, kaupassa en sit vain ole muistanut koko asiaa. Tuo langanpujotin näyttää sellaiselta härpäkkeeltä etten varmaan osaisi moinen sormessa neuloa.

  VastaaPoista
 9. Tosi nättejä lasinalusia. Pitäis itsekkin jotain tuon tyylisiä virkata. Monta kertaa oon miettinyt, kun niille olis tarvetta, mutta en oo sitten ikinä muistanut. Aina on joku muu projekti ollut tärkeämpi.
  Tuollaista langanjuoksutinta oon monta kertaa kattonut, kun tympii räpeltää niiden lankojen kanssa. Solmuun vaan menevät. Hyvä tietää ettei se välttämättä olekaan niin kätevä, miltä näyttää. Minä pidän kanssa sormea neuleessa kiinni enkä osaa sitä sillä tavalla sojottaa kauempana.

  VastaaPoista
 10. Aina sitä oppii uutta: että kantikkaat puikot ja pitkä virkkuukoukku! Mielenkiintoista. :)

  VastaaPoista