perjantai 22. maaliskuuta 2013

Pullaa, pirtelöä ja muovailuvahaa

Tällä kuluneella viikolla en ole juurikaan ehtinyt ottaa käsitöitä esille. Syynä on se, että 6-vuotias pikku-prinsessa oli alkuviikon meillä yökylässä ja puolen viikon paikkeilla hänen iso-veljensä puolestaan tuli mummulle yökyläilemään. Kaikenlaista virikettä ja aktiviteettiä on kyllä riittänyt koko viikolle ja niin kovin hiljaiselta tuntuu koko talo nyt kun he ovat taas kotonaan. Tämä pikkuneiti varsinkin on kova vaatimaan mummua leikkimään ja touhuamaan, vanhempi taas tykkää itsekseenkin katsoa lastenfilmejä ja rakentaa paljon legopalikoista kaikenlaisia juttuja.

Prinsessan  kanssa leivoimme myös pullaa. Hän tykkää olla mukana myös taikinan teossa, mikäs se ihanampaa kuin saa luvan kanssa työntää pikkuiset kätensä kokonaan pullataikinaan...
Tulihan meille kuitenkin ihan syötäviä pullia kun oli näin tomera apulainen
Kananmunalla "maalaaminen" on tarkkaa touhua...


Nämä hienot pullat ovat hänen itsensä omakätisesti leipomia, sisältävät äärettömän määrän rasvaa, sokeria ja kanelia ja maistuivat paistettuina tosi hyviltä.


Neiti tykkää myös tehdä muovailuvahoista erilaisia juttuja.
Aivan selvästi musta ja valkoinen kissa ja heidän takanaan aurinko!


Illalla tehtiin yhdessä mansikkapirtelöä
Mansikoita, vaniljajäätelöä, sokeria ja neidin omakätiset koristeet...ihanaa...

9 kommenttia:

 1. Ihanaa! Juuri tuollaisia juttuja mummolassa pitääkin tehdä! :-)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun on mummoja jotka jaksavat puuhastella lastenlasten kanssa :) Omat lapseni ovat valitettavasti jääneet siitä ilosta paitsi, koska oma äitini kuoli heidän ollessaan pieni. Veljeni lasten kanssa äitini onneksi ehti puuhastella.

  VastaaPoista
 3. Ihan muistuu oma mummola mieleen, sielläkin sai leipoa.
  Tosi tomera apulainen siulla onkin ja pullat maistu varmasti kaikille:)

  VastaaPoista
 4. Teillähän on ollut mukava viikko !
  Herkullisia pullia, voi kun saisin yhden :)

  VastaaPoista
 5. Ihana viikko on ollut siellä. Ihana tuo pullanleipomiskaveri. Minullakin on tiedossa samanlainen viikko ensiviikolla. Mimosa tulee huomenna mummolaan ja jää yksin meille - ja Mimosan muu perhe tulee keskiviikkona. Minulla on kiva viikko tiedossa. Muovailu kuuluu myös meidän lempijuttuihin. Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 6. Herttaista! Arvokasta lapsille ja arvokasta mummille viettää aikaa yhdessä puuhaten. Täälläkin tunnetaan pullan tuoksu ja mansikkapirtelön maku. Pienen taiteilijan kädenjälkikin on niin kaunis!

  VastaaPoista
 7. Hei Olisi tietysti hienoa ja kohteliasta kirjoittaa sinua ylistävä ja imarteleva kirjoitus, mutta näin 30 vuotta ja omien 4 ja heidän noin 200 harrastelu- ja koulukaverin elämän nähneenä kirjoitan tosielämästä.
  Meillä ei ollut ainakaan 10 vuoteen auikaa mihinkään muuhun kuin 7,5 tuntiseen työhön ja 2 x 10 min työmatkaan ja kauppamatkoihin. Kaiken muun ajan annoimme lapsille ja siitä nyt isovanhempana nautimme. Saimme neuvon että kun lapsiin panostaa sata prosenttisesti ensimmäiset 10 vuota, niin saa heistä 100 % ilon lopuikseen, muussa tapauksessa voi saada ikuisen murheen. Toki aina on onnistumisen mahdollisuus, asiat riippuvat useista asioista.
  Kaikki lähtivät heti 17-18 v kouluihin ja opiskelivat nopeasti ja korkeasti, kaikille tulee yli 5 t € kk ja pari rakensi Hesan seudulle velattoman omakotitalon, pari asuu 88-170 neliön rivarissa.
  Neuvo, panosta lapsiin ja jos niin ikävästi on että päiväkodista tai koulusta kerrotaan pienestäkin lapsen poikkeamasta tai käyttäytymisongelmasta, USKO heti heitä, muistan monta vanhempaa lastemme nuoruusajoilta, kuin eivät uskoneet, nyt sitten katsovat kohdatessamme maahan tms. niin häpeävät olla aikuisten lastensa vanhempia.

  Niin on sopivaa viettää aikaa lasten kanssa, ei ole sopivaa kirjoitella, silloin pitää joko levätä, siivota, levätä, pestä pyykkiä, levätä, tehdä ruokaa, levätä,
  Levätä sillä nyt nuorena äitinä jaksat, mutta pitää levätä että jaksaa myös lapsen ollessa 12-17 v, ihmisissä on usei ikävä ominaisuus että väsyvät ja kyllästyvät antamaan lapselle aikaa vielä silloin kun he tarvitsivat.

  Työn intoa tv. 6 isoisä, joista 3 on jo koulussa, isoisä 47.

  e47(-)suomi24.fi

  VastaaPoista