sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Blogilomako loppuu???

Pitäisiköhän tätä blogia taas vähän herätellä henkiin, koko kesä on mennyt taukoa pidettäessä. Muita blogeja olen toki käynyt lukemassa, mutta "jälkiä" käynnistäni olen ollut tosi laiska jättämään...jospa nyt taas ehtisi vähän kommentoimaankin teidän ihania töitänne.

Kesälomakin on nyt sitten pidetty, huomenna alkaa taas työt. Neljä viikkoa meni yhdessä hujauksessa ohi, kaikenlaisia kotihommia olen kylläkin saanut tehtyä. Matot on pesty ja tätä huusholliakin olen yrittänyt pitää jonkinlaisessa järjestyksessä.

Kesäkuu meni isossa pihaprojektissa, jonka tein aivan itse. En muista, olenko joskus laittanut tänne blogiin kuvia suuresta piha-altaasta, joka joskus aikoinaan kaivettiin tuohon pihan nurkkaan. Altaan puhdistaminen ja muutenkin siistinä pitäminen kävi jo liian raskaaksi, joten päätin, että tänä kesänä se peitetään. Iso työ siinä kyllä oli, altaan reunalla olleet perennapenkitkin piti kaivaa ylös ja kaivaa niille sitten uudet penkit ja istuttaa  uudelleen. Altaan täytin täytemaalla ja mullalla, kaikista kuumimmat helteet taisi osua tänne juuri silloin kesäkuussa, kun minä kärräsin kuoppaan miljoona kottikärryllistä multaa.

Uusi ruohikko erottuu vielä melko selvästi siitä, missä vesiallas ennen oli. Nuo vasemmalla näkyvät saniaiset kerkesivät kasvaa liian isoiksi, joten niiden siirtäminen jää ensi kesään.

Ja hulluko sitä sitten on, niin tämän urakan jälkeen aloitin uuden..halusin vähän pienemmän vesialtaan...Ja niin minä sen sitten kaivoin...

Ainakin kolme kertaa pienempi kuin entinen, paljon helpompi tyhjentääkin välillä ja puhdistaa. Ja lorisee nyt niin mukavasti ihan tuossa rappusten vieressä.


Olen minä ihan vähän käsitöitäkin tehnyt. Sukkia ainakin.
Vihreäraidalliset Novitan Polkka-langasta. Ihan perussukat.ZIPPY-sukat, ohje löytyy Ravelrystä.
Lanka on jotakin ohutta sukkalankaa, vyöte katosi johonkin.Nämä on neulottu Hot Socks Luxor-langasta puikoilla no. 2,5.


Tavalliset perussukat, lanka on joskus aikoinaan KoolAidilla värjättyä Nalle-lankaa.


Broken-seed-stitch-socks, näihinkin löytyy ohje Ravelrystä.
Lanka on Nallea sekä Nalle Kukkaketo.Ja olen minä vähän virkannutkin.
Kissaihmisenä kissataulu.Tähän löytyi ohje jostakin netistä, mutta en hoksannut, että siihen tulosteeseen ei tullutkaan sitä osoitetta eli en muista enää, mistä ohje löytyi.
Aivan selvästi hän perhosta siinä tavoittelee...


Jossakin blogissa oli virkattu ymmärtääkseni häitä varten kauniita pieniä sydämiä valtava määrä. Minusta ne olivat niin nättejä, että halusin virkata niitä itsellenikin.
Helppo ohje löytyy Virkaten-blogista.
Näihin virkkasin vanhoja puuvilla-lankojen loppukeriä.


Yllätyksekseni huomasin, että olin saanut muutaman uuden lukijan, tervetuloa heillekin. Nyt tämäkin blogi takuulla päivittyy vähän useammin!

14 kommenttia:

 1. Tervetuloa taas päivittelemään blogia kuulumisineen, itsellä ollut myös harvakseltaan kirjotusta mutta tämä heinäkuu onkin toinen juttu ollut sitten kun noita värjäysasioita olen tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä noita sinun värjäyksiä olen käynytkin ihailemassa, upeita lankoja olet värjännyt!

   Poista
 2. Kiva kun oot taas mukana:)) meinasin jo viikolla kyselläkkin, jotta mihin katosit.
  Oot sie urakoinut pihamaalla, uusi allas on tosi mukavan kokoinen ja näköinen.
  Ja sukat, oi oi oi, kommeita kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sinunkin blogissasi käynyt kesän aikana monen monta kertaa,on vain muka aina niin kiire, etten ole ehtinyt kommentoimaan.

   Poista
 3. Sinulla on kaunis piha, allasta olen itsekkin haaveillut, mutta on jäänyt haaveilemiseen :)
  Kauniita sukkia ja kiva kivakuvioneule noissa kahdessa. Tervetuloa takaisin kesätauolta!

  VastaaPoista
 4. Meillä kans pihassa iso allas edellisten asukkaiden jäljiltä, mutta vesi menee niin nopeasti ruman näköiseksi, että itse täyttäisin altaan, mies ei ole vielä vaan innostunut asiasta. No ehkä tässä vielä joku kesä saan sen taivutettua asialle =) Kauniita sukkia olet tehnty ja minulla kans tänään paluu arkeen ja töihin 3 viikon loman jälkeen...

  VastaaPoista
 5. Kiva kun taas palailit. Itsellänikin on ollut blogien päivittäminen tosi laiskaa ja kun olen käynyt muita kurkkimassa, en ole jaksanut kirjautua tahi kommentoida. Sellaista se kesä teettää- mutta sinä olet kyllä ahkeroinut muilla saroilla tosiaankin.
  Meillä on suunnitteilla entiselle pellolle uimalampi, mutta hyvin suunniltu on ....jne. Lisäksihän aina on kysymys myös rahasta suurempien projektien kohdalla..

  VastaaPoista
 6. Lomailu tekee aina hyvää. Mukavaa kuitenkin kun palailet tänne. Ihania sukkia, sydämmiä sekä kisutaulu ja kuvia puutarhasta =))

  VastaaPoista
 7. Voi, kuinka uuttera olet ollut!
  Mulla on pihassa ihan pikkuruinen vesiaihe: tosi usein pitäisi aina viitsiä huoltaa. Vaikka kiva onkin, niin pikkuruisesti on alkanut hiipiä ajatuksiin aate poistaa allas......
  Kauniita sukkia: olet tuota noidenkin osalta ollut ahkera!

  VastaaPoista
 8. Kaunis piha sinulla nyt onkin. Kannatti puurtaa.
  Noi punaset sukat on ihan karkkikepin väriset.

  VastaaPoista
 9. No, voi tavaton kuinka ahkera olet ollutkaan blogihiljaisuuden aikana.
  Aurinkoisia hetkia!

  VastaaPoista