keskiviikko 7. elokuuta 2013

Virkattu viiri

Jossain blogissa olin virkattu värikkäitä viirejä. Minä kun en kovin värikkäistä pidä, niin virkkasin pelkkiä valkoisia.

Nämä on tosi nopeita tehdä, lanka on jotakin keskipaksua puuvillalankaa.

Näitähän osaa varmasti tehdä ilman mitään ohjettakaan, mutta yksi hyvä ohje löytyy tästä blogista.Pojatyttärellä on kaveri, jolla on oma leikkimökki. Tyttöset tykkäävät leikkiä siellä kaikenlaisia kotileikkejä, joten virkkasin heille "pikkuleipiä".
Lanka on Novitan Tennesseetä.

Helppo ja yksinkertainen ohje löytyi tästä.


Monissa sisustusblogeissa olen nähnyt erilaisia sisustustikkaita. Minäkin löysin yhdeltä kirppispalstalta suhteellisen hyväkuntoisia heinäseipäitä, joista värkkäsin meillekin olohuoneeseen tikkaat.
Hioin aluksi seipäät ja sahasin poikkipuut, sitten maalasin ne kaikki kahteen kertaan. Isännän kanssa niistä sitten ruuveilla kasattiin tikkaat.
Siinä ne nyt seistä kököttää olohuoneen nurkassa.


Olen aika vähän värjännyt lankoja nyt kesän aikana. Muutaman vyyhdin värjäsin lupiininkukilla, niistä tuli todella kauniin vihreitä. Voisin niitäkin tänne joskus kuvata. Nyt aamulla laitoin kattilaan porisemaan piiskun-kukkia, luulisin ainakin että ko. kasvi oli jotain piiskua. Luonnonvalkoisesta langasta tuli aika ärhäkän keltaista. Loppuliemeen laitoin vielä tummanharmaata, juuri äsken kävin katsomassa ja näyttää siltä, että ei olisi kannattanut. Väri näyttää aika harmaanvihertävältä. Laitan kuitenkin niistäkin sitten tänne kuvia, kunhan saan huuhdottua ja kuivatettua langat. 

10 kommenttia:

 1. Juurikin niin näköisiä nuo Domino-pikkuleivät!!!!
  Ja onnistunut "seiväs"tuunaus!!!

  Lankoja olen myös värjäillyt pitkin kesää...
  Jouduin vaihtamaan blogini uuteen G-plussakommentointiongelmien vuoksi.... Jos kiinnostaa lukea mm värjäyksistä. Terv Kuukkelinpaja2:n margsan

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen niin laiskistunut lukemaan blogeja että oikein harmittaa. Jospa syksyn tullen innostuisi taas blogeistakin. Sitäkin enemmän olen tuolla fb:n puolella hääräillyt. Varsinkin siellä lankahamsterien seurassa.

  VastaaPoista
 3. Täälläkin on tehty herkkuja, ihania dominoita, ja mukavia leikeissä.
  Nuo tikkaat on tosi hyvin onnistuneet, kiva kun olet värjäillytkin:)

  VastaaPoista
 4. Upeita virkkauksia. Leikkipiparit ovat herkullisia ja varmasti hyviä

  VastaaPoista
 5. Tällaisia pipareita voisi olla aina näkyvillä, näyttävät aivan oikeilta! Kasveilla värjääminen on aina myös yllätyksiä täynnä. Jonakin vuonna voi lähes kaikista kasveista tulla vihreää ja taas toisena vuonna juuri niitä värejä mitä pitikin. Mukavaa torstaita.

  VastaaPoista
 6. Tikkaat ovat hienot; heinäseipäistä on moneksi:)

  VastaaPoista
 7. Nuo virkatut keksithän ovat tosi aidon näköisiä!Ja tikkaat ovat tyylikkäät. Mielenkiinnolla odotan kuvia värjäämistäsi langoista. Olen itsekin parina kesänä värjäillyt, nyt on ollut taukoa, kun lankoja alkoi kertyä liikaa. Lupiineista saa tosiaan jännään sinivihreää väriä.

  VastaaPoista
 8. Valkoinen on minunkin sisustusvärini. Kauniita juttuja oletkin tehnyt ja ihanan nätti koti sulla.

  VastaaPoista